Pågående utställning

GRÄNSLÖS GRAFIKFESTIVAL

25 AUGUSTI – 23 SEPTEMBER 2017
Ett samarbete mellan Södertälje konsthall, Grafikens Hus, Södertälje Konstnärskrets och Saltskog Gård

Grafiska tekniker är gränslösa, människan har i årtusenden skurit, repat och ristat i olika underlag för att skapa tecken och avbildningar. Gränslös Grafikfestival tar avstamp i 15 konstnärer med olika bakgrund som under en sexmånadersperiod träffats på Södertälje Konstnärskrets för att arbeta med grafik och utbyta erfarenheter. Med olika bakgrunder, förkunskaper och relationer till de grafiska teknikerna har konstnärerna arbetat tillsammans. Gränslösheten syns i konstnärernas samarbeten och utforskande av personliga och konstnärliga gränser, men också i diskussioner kring bland annat statsgränser, avstånd och distans.

Vårt samhälle är kontrollerat av gränser. Knut Stahle ställer ut sitt projekt In-betweenia, där han genomför en grafisk studie i hur en nation byggs. Hur kan territoriella gränser – även om de är i mitten av ingenstans – utanför nationsgränser och på internationellt vatten – utformas med hjälp av visuella tecken? In-betweenia visas som en del av Gränslös Grafikfestival.

Gränslös Grafikfestival invigs fredagen den 25 augusti kl 12-13 i Södertälje Konsthall.
Öppettider: tisdag – fredag 9-19 och lördag 11-16. Måndagar och söndagar stängt.

Medverkande konstnärer: Hans Asplund, Mats Blomqvist, Shabnam Faraee, Soud Habbi, Ritva Hansson, Rami Khoury, Fia Kvissberg, Jan Manker, Ulrika Moberg, Göran Pettersson, Maud Probst, Olof Sandahl, Vartanoush Sarkis, Nidal Sawas och Knut Stahle.
Curatorer: Ulrika Flink och Sarah Guarino Florén

PROGRAM
25/8 kl. 12-13 Vernissage för utställningen Gränslös Grafikfestival i Södertälje konsthall tillsammans med alla konstnärer och curatorer som berättar om processen och visar runt i utställningen. Vernissagen är öppen för alla.

25-27/8 Prova på grafik under Södertäljefestivalen i Grafiktältet på Storgatan vid hörnet till Garvaregatan. Öppettider fr 12-20, lö 10-20, sö 10-16.

26-27/8 Öppna visningar av grafikverkstan på Södertälje Konstnärskrets lö-sö kl 12-16. Gamla Flickskolan Orionkullen, Västra Kanalgatan 2.

7/9 & 21/9 Konstföreläsning kl. 17:30 i Södertälje konsthall, Lunagallerians mellanplan.

Att besöka Gränslös Grafikfestival och dess programverksamhet är gratis och öppet för alla.