Pågående utställning

Tiden är som en vind - Karin Frostenson 1960-2018

17 mars - 26 maj 2018

Utställningen "Tiden är som en vind" är en retrospektiv utställning med Frostensons verk från1960-2018. Karin Frostenson tillhör generationen av gränsöverskridande bildkonstnärer i början av sextiotalet. Frostenson är ur ett internationellt perspektiv en av de första konstnärerna som arbetade med seriesidan som metod i sitt konstnärskap. Detta - vilket är ett av popkonstens signum - kan man se att hon använde redan 1960 i tuschteckning utan titel som visas i utställningen. Frostenson arbetade även tillsammans med Lars Hillersberg, Lena Svedberg och Carl-Johan de Geer med undergroundtidningen Puss där hon bidrog med ett femtiotal serier och illustrationer. 

Det är svårt att sätta etikett på Frostensons konstnärskap, hon rör sig emellan olika världar. Hennes olika stilar blir en kommunikation, i ena delen popkonsten med dess snabba och direkta budskap som uppmärksammar oss på det vardagliga. I den andra delen ett inåtvänt och inkännande måleri som inte berättar för oss vad som sker utan snarare pickar på hjärnan tills den börjar fundera. “Mina bilder är berättelser eller sagor. I sagans form kan man berätta om människan och bilden upphäver tidens och rummets begränsningar - här sker allt samtidigt. Bara att gå en tur på stan - gå ner i tunnelbanan - läsa löpsedlarna – lyssna på vad människor pratar om -, historien finns runtomkring – som skärvor eller maskrosfrön som yr i luften”.

Vernissage lördag 17 mars kl 13
Invigningstal av Anna Bohman Enmalm, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (S) kl 13. Samtal mellan Karin Frostenson och Valdemar Gerdin. Musikinslag med sångerskan Anna Persson, Mats Burman, gitarr, Dan Arvefjord, kontrabas och Svante Burman på percussion/rytminstrument. Under vernissagen är det också release för Karin Frostensons nyutkomna biografi av Valdemar Gerdin utgiven på Orosdi-Back. 

Program:
Torsdag 22 mars kl 17.30
Torsdagssalong Tiden är som en vind #1

Karin Frostenson berättar om sitt konstnärskap och visar sin utställning "Tiden är som en vind".

Lördag 14 april kl 13-15
Salong Tiden är som en vind #2
Samtal om serier 

Karin Frostenson, konstnär och Valdemar Gerdin, Det Nya Museet, i samtal om serier.

Torsdag 3 maj kl 17.30
Torsdagssalong Tiden är som en vind #3

Karin Frostenson gör en interaktiv visning med film och rörliga bilder.
"Moderna sagor" är ett multimediaäventyr om en kvinnas möten med sig själv i olika roller i tid och rum.

Tisdagar 12.30
Tisdagsvisning på Södertälje konsthall!

Vill du veta mer om våra utställningar? Följ med på visning! Varje tisdag kl 12.30 under utställningsperioden erbjuder vi en kortare visning! Helt gratis, alla välkomna!