Konstkollo

Varmt välkomna till två spännande kolloveckor där Södertälje konsthall ihop med Läsa för integration bjuder in till kreativt och roligt konstskapande. Södertälje konsthall <3 Läsa för integration!

Årets arbete kommer att ledas av konstnärerna Valeria Montti Colque (vecka 26) och Angela Bravo (vecka 30), två konstnärer med stor erfarenhet av att arbeta med grupper och frågor som sträcker sig ifrån identitet, migration och offentliga rum till tankar kring betydelsen av form- och färgexperiment inom konsten idag.

Södertälje konsthall <3 Läsa för integration vänder sig till barn och ungdomar boende i Södertälje kommun mellan 6 och 15 år. Kollot är helt kostnadsfritt, och deltagarna bjuds på fika eller mat beroende på kollodagens längd.

Barnen och ungdomarna deltar själva utan föräldrar, så vi ser gärna att deltagande unga är bekväma med detta. Veckan avslutas alltid med en vernissage på fredag där alla deltagare har möjlighet att visa upp vad de arbetat med under veckan!

Vi kommer att arbeta på Hovsjö Hub och på Läslandet i Lina Hage. Har ditt barn specifika behov så tveka inte att kontakta oss!

Arbetet koordineras av Södertälje konsthalls curator och pedagog Sarah Guarino Florén, som även kommer att delta och arbeta på plats som pedagog under kolloveckorna. 

För de senaste uppdateringarna kring Konstkollo 2018 hänvisar vi till Södertälje konsthalls Facebook och hemsida: www.sodertaljekonsthall.se


Här kan du läsa mer om konstnärerna:
Valeria Montti Colque: http://www.valeriamontticolque.com/
Angela Bravo: http://www.nordicwomeninfilm.com/person/angela-bravo/

VAR:

  • Aktiviteten genomförs på Hovsjö Hub och på Läslandet i Lina Hage.

NÄR:

  • Vecka 26, 24-28 juni: måndag-fredag, kl 13-16
    Ansvarig konstnär: Valeria Montti Colque
  • Vecka 30: 22-26 juli: måndag – fredag, kl 13-17
    Ansvarig konstnär: Angela Bravo

ANMÄLAN TILL: sarah.floren@sodertalje.se

SISTA ANMÄLNINGSDATUM: Fredag den 14 juni 2019.