Sommar med kulturskolan

Även denna sommar erbjuder Kulturskolan i Södertälje en uppsjö av roliga, kreativa och lärorika aktiviteter för barn och unga i Södertälje. Utforska bland aktiviteterna nedan! Vissa kräver föranmälan, men alla är kostnadsfria.

Dans i Hölö

Vi lär oss och har kul tillsammans. Vi testar olika dansstilar som Flamenco, Skapande dans och Modern nutida dans (contemporary). Kanske vi provar lite balett och jazzdans. Sista dagen brukar vi bjuda in publik men om Coronarestriktionerna sätter stopp för det filmar vi i stället lite av det vi lärt oss. Frukost, lunch middag kvällsmat ingår.  Meddela om deltagaren har allergier.

När: 

  •  vecka 32. 2021-08-11 - 2021-08-13 onsdag till fredag

Var: I Hölöskolan spegelsal

För vem: Alla mellan 9 – 12 år 

Anmälan: 

Konst på Kulturskolan

Nyfiken på bildkonst? Under vecka 32 har du möjlighet att gå en nybörjarkurs där du får lära dig grunderna i att hantera materialet och skapa. Du får mer info vid anmälan. Kulturskolan bjuder på lunch och fika.

När: 

  • Vecka 32.   9 – 13 aug 2021 kl. 10:00 – 14:00

Var: 

  • Kulturskolan Västergård, västergatan 4,  151 89 Södertälje

För vem: 9 – 12 år

Anmälan: 

Prova sång och musik

Prova sjung och spela instrument (gitarr/ fiol). Under vecka 32 erbjuder vi en nybörjarkurs där du får lära dig grunderna i att hantera ett instrument samt sjunga och utveckla din röst. Det blir roligt och kreativt! Kulturskolan bjuder på lunch och fika.

När: 

  • Vecka 32.   9 – 13 aug 2021 kl. 10:00 – 14:00

Var: Kulturskolan Västergård, västergatan 4,  151 89 Södertälje

För vem: 9 – 12 år

Anmälan: 

Prova på teater och smink

Nybörjarkurs där du får lära dig vad teater är och vilka möjligheter den har. Använda kropp och röst att skapa en rollfigur. Hur man uppför sig på en scen, grunderna i skådespeleriet.

Med hjälp av de egna förmågorna (känslor, sinnen, tankar, personlighet) och kroppen skapar du fantasivärldar där alla möjliga händelser utspelas.

Du får lära dig enkelt skådespeleri och skillnaden mellan dig själv och en rollfigur och kläders betydelse. Kulturskolan bjuder på lunch och fika.

När:

  • Vecka 32.   9 – 13 aug 2021 kl. 10:00 – 14:00

Var:  Kulturskolan Västergård, Västergatan 4,  151 89 Södertälje

För vem: 9 – 12 år

Anmälan: 

Blåsorkesterläger

Under 3 dagar håller Kulturskolans blåsverksamhet dagläger på Rönneberga Bygdegård för ungdomar 10-15 år. Vi spelar en blandad repertoar och tar ett och annat marschsteg ute i det fria. Förkunskaper i att traktera ett blås eller slagverksinstrument samt notläsningsförmåga krävs. Sektionsövning med lärare varvat med tuttispel.. En och annan aktivitet för att lära känna varandra. Kulturskolan bjuder på lunch och fika.

När: 14-16:e juni 2021

Var: Rönneberga Bygdegård i Järna

För vem: Barn/ungdom 10-15 år med förkunskaper i blåsinstrument/slagverk. Notläsning obligatorisk.

Anmälan: 

Pop & Rockläger

Spela pop och rock i mindre grupper. Elgitarr ,elbas, keyboard, trummor, sång, allt finns här. Plats för 25 elever. Övernattning  (3 nätter) med kost och logi. Alla måltider ingår. Kostnadsfritt!

När:  9-12/8 2021

Var: Tveta Vandrarhem

För vem: Ungdomar mellan 10-20 år som spelat sitt instrument på Kulturskolan i några år. Gärna i ensemble.

Anmälan:  

Öppet hus, prova på orkester!

Välkommen på öppen prova-på-dag på orkesterskolan El Sistema Södertälje! Vill du också prova hur det är att spela orkester? Är du nyfiken på ett orkesterinstrument du skulle vilja spela? Du kanske vill prova spela fiol eller trumpet? Eller varför inte cello, flöjt eller klarinett, eller slagverk? Ja det finns många instrument på El Sistema och massor av bra musik som väntar på att bli spelad! Kom och prova!

När: Måndag 16 augusti kl 16-19

Var: 

  • El Sistemas lokaler i Hovsjö, Basaren vid Hovsjö Hub, Gröndalsvägen 1, 151 65 Södertälje.

För vem och anmälan: 

  • Öppet drop in för alla mellan 8-12 år + vårdnadshavare.