Musik & Dans

Nyfiken på dans!


Dansen har under de senaste åren växt och hittat nya marker runt om i Sverige och är en självklar del av scenkonstutbudet på många håll i landet. Jag vill att Södertälje får ökade möjligheter att ta del av nationellt ledande aktörer inom denna konstform.

För dig som är nyfiken på dans som konstform vill jag säga att du inte behöver förstå dansen – upplev och känn den. Låt dina tankar sväva iväg med de associationer som dyker upp hos dig, eller bara njut av rörelserna och scenbilderna. Dansen är den scenkonst som för mig är friast, den säger inte vad jag ska tänka och tycka utan låter mig uppleva och lockas in i associationer, låter mig reflektera och tänka själv. På så sätt är dansen tillgänglig för alla.

Med denna dansrepertoar vill jag att nya publikgrupper ska hitta till Södertälje Stadsscen, framför allt att den yngre publiken. Jag börjar lite försiktigt under våren med ett par dansföreställningar, med löftet att det ska bli fler framöver.

Välkommen att njuta av dans i världsklass i Södertälje!

Erik Wiedersheim-Paul som utvalt dansrepertoaren.


Erik har sedan 1994 arbetat på Dansens Hus – bland annat med turnéer för dansnätverket Sverige – med både nationella och internationella dansare och danskompanier. Under hösten 2018 och våren 2019 gör Erik ett gästspel på Södertälje Stadsscen.


Lunchmusik

Lunchmusik - alltid på en onsdag, alltid kl 12:00, alltid fri entré Läs mer >


Abbey Road 50 år!

Södertälje firar The Beatles - Abbey Road 50 år! Läs mer >


Sven Ingvars

Sven Ingvars - Ingenting är som förut, allt är som vanligt Läs mer >


Moneybrother

Moneybrother - det är dom dagarna jag vill sjunga om - en krogshow utan krog Läs mer >


Helheten

Helheten Läs mer >


En hyllning till Ted Gärdestad

En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik Läs mer >