Lunchmusik

Lunchmusik - alltid på en onsdag, alltid kl 12:00, alltid fri entré

Alltid på en onsdag – Alltid kl 12.00 – Alltid fri entré

 

Hasse och Owe i full frihet, TROMBON, 8 jan
Vårsäsongens lunchmusik drar igång när revyrävarna från Täljerevyn, Hans Qviström och Owe Lidemalm, i full frihet får tillgång till lunchmusikscenen. Kanhända får vi något nummer från någon tidigare revy eller kanske till och med något från årets revy. Hans Qviström, ukulele, gitarr & sång, Owe Lidemalm, gitarr & sång.
Medarr: ABF.

Tommy Löbel Swingband, TROMBON, 15 jan
Tommy Löbel, Sveriges internationelle jazzklarinettist spelar med sitt swingband musik i Benny Goodmans anda. Vi får också höra låtar av Louis Armstrong och andra jazzlegendarer från 30-talet.
Tommy Löbel gör ca 180 spelningar per år och han har spelat fyra gånger på utdelningen av Polarpriset. Till den här konserten har bandet med sig den fantastiske pianisten Pelle Larsson.
Medarr: ABF.

Drömmar som ljus på min väg, TROMBON, 22 jan
En musik- och poesiföreställning om att våga säga ja till längtan och drömmar. En magisk och vacker berättelse med sin blandning av innerlig poesi och piano- och stråkbaserad musik, av högsta klass och värme. Toner och klanger av pop, folkton och psalm. Ninna Gudmundsson spelar instrumentalmusik på fiol och sjunger till eget pianokomp.
Medarr: ABF.

Joseph Barabas, TROMBON, 29 jan
En tillbakablick i musikens 60-70-tal och dess bästa hits av Rod Stewart, Joe Cocker, Beatles och Rolling Stones m fl framförd av Södertäljes egen Rod Stewart.
Medarr: NBV.

Göran Wiklund, TROMBON, 5 feb
Göran Wiklund, en del av Södertäljes musikliv sedan mer än 40 år tillbaks. Göran med gitarr bjuder oss på allt från Cornelis Vreeswijk till Beatles.
Medarr: ABF.

Kringlan Stompers, ESTRAD, 12 feb
Kringlan Stompers är enligt dom själva, Södertäljes svängiga gubbar som spelar glada och trallvänliga låtar som passar utmärkt på lunchmusiken.
Medarr: ABF.

En spelman och drömmare är död, TROMBON, 19 feb
Länge leve spelmannen och drömmaren! En föreställning i ord och ton om Dan Andersson med Per Georg Sörås och Åke Andersson. 2020 hyllar vi Dan för att han lever, fast han varit död i 100 år.
Medarr: ABF.

Stockholm Organ Trio, TROMBON, 26 feb
Svängig orgeljazz i 60-talsanda. The Great American Songbook blandas med blues och latinamerikanska rytmer. Stefan Carlberg, orgel, Fredrik Olsson, gitarr och Mattias Puttonen, trummor.
Medarr: ABF.

SwingTime, ESTRAD, 4 mar
Det blir glimrande musik från jazzens guldålder, den glada swingepoken. Det blir mycket musik där vibrafonisten Lionel Hampton står i förgrunden.
Medarr: ABF.

Ingen lunchmusik
11 mar, kl 12.00.
Ingen lunchmusik denna onsdag.

Forever Young, TROMBON, 18 mar
Forever Young har funnits i fem år och spelar klassisk rockmusik blandat med blues och country plus en del egenskrivna låtar. Samtliga medlemmar bor i Södertälje och bandet har ungefär samma snittålder som grabbarna i Rolling Stones.
Medarr: ABF.

Åsa Dellham, TROMBON, 25 mar
Visor, jazz och musikal – och lite Siwan förstås! Åsa Dellham ger oss en underhållande och tänkvärd timme med musik från olika genrer.
Medarr: ABF.

Med dragspelet i högsätet, TROMBON, 1 apr
Inom underhållningen, på revyerna, till dansmusikens alla genrer och från estraderna har vi hört dragspelet. Gammeldans, visor, ackompanjemang, swing och jazz till publikens trivsel och glädje. Idag får vi höra Assar Åberg traktera dragspelet.
Medarr: ABF.

Två stråkar och fyra fioler, TROMBON, 8 apr
Spelmännen Ingvar och Birgitta, far och dotter, är väl inte helt okända för Södertäljepubliken.
Birgitta, boende i Södertälje och Ingvar, med 26 år som stråklärare i Kulturskolan. Musikanter i tredje och fjärde generationen från Näshulta i Sörmland. De spelar sina favoritlåtar och berättar om sin musik, mest sörmländskt men kanske också något annat.
Medarr: ABF.

Jabalaya, TROMBON, 15 apr
På lunchmenyn i dag står en rykande gryta Jambalaya, innehållande swing, blues, latinskt, franskt och en nypa rock. Näringsriktig, fiberrik och inte så svårsmält. Kökspersonalen är: Erik Persson, saxar & sång, Micke Selander, gitarr & sång, Kjell Berggren, piano & sång, Bo Juhlin bas & sousafon och Krister Ohlsson, trummor & sång.
Medarr: ABF.

Sätrabälgarna, TROMBON, 22 apr
Sätrabälgarna bjuder på lunchunderhållning. De har en bred repertoar med allt från Glenn Millerlåtar till Calle Jularbo. Alla låtar är välkända evergreens, dansbandslåtar, jazz och swing samt även gammalt. Det blir levande musik på toppnivå.
Medarr: NBV.

Holmfastkören sjunger Beatles, TROMBON, 29 apr
Holmfastkören kommer tillbaks efter förra årets hyllning av Ulf Peder Olrog. Denna gång hyllar man Beatles, ett av 1900-talets största popband. Kören leds av Anders Kvist.
Medarr: ABF.

Pär Sörman, TROMBON, 6 maj
Skådespelaren Pär Sörman sjunger, spelar och berättar om Evert Taube.
Medarr: ABF.

Stadshuskören, TROMBON, 13 maj
Stadshuskören bjuder traditionsenligt på körmusik vid lunchmusikens våravslutning. Sångsolist är Ulrika Zettersten även hon har blivit en tradition.
Medarr: NBV.