Handelsboden

Handelsbodshuset är ett populärt stopp för besökare på Torekällberget. I det vackra handelshuset från 1700-talet finns mycket att se och göra för både stora och små. En handelsbod anno 1915, lek- och pysselrummet Lillboden, utställningen Britt-Maries 50-tal och mycket mer.

Läs mer om

Butiken

Att gå in i Handelsboden är som att kliva in i en butik för hundra år sedan. Så här kan en handelsbod ha sett ut i Södertälje 1915.

I butiken säljs hantverk såsom borstar, korgar, linne, trähantverk och keramik. Vi säljer även fårskinn från våra egna får och filtar i ull. Nostalgigodis som karamellstrutar, bröstsocker och handgjorda klubbor lockar många. Dessutom har vi ett stort utbud av leksaker, burkar och vykort.

Kontakt

Har du frågor kring varor får du gärna kontakta handelsboden.

Butiken: 08-523 01 887

Butiksansvarig: Fanny Rehnström: 08-523 04 995

Lillboden med pyssel och lek

Lek handelsbod i lekrummet Lillboden.Stå bakom handelsbodsdisken och sälj karameller. Köp frukt och grönt vid marknadsståndet. Lasta varor i hästkärran. Lek kringelgumma i det lilla köket.

I pysselrummet finns material att tillverka fina saker med. Instruktioner finns på plats, eller varför inte låta fantasin flöda fritt.

Utställningar

Utställningar källarplan

Britt-Maries 50-tal

I källarvåningen kan du besöka den populära utställningen Britt-Maries 50-tal. Utställningen visar ett tonårsrum från 50-talet, ett kafé och en utställning om 50-talet.

Holmbergska matsalen

I källaren finns också Holmbergska matsalen som visar en matsal och veranda från en sommarvilla från förra sekelskiftet.

Björn Borg

Torekällberget ställer ut Björn Borgs garageportar tillsammans med ett urval av Jacob Forsells bilder.

Utställningar en trappa upp

Så jobbade vi 

I ett av rummen på övervåningen finns en utställning som berättar om Södertäljes industri. Södertälje är en industristad sedan länge. Här har tillverkats allt från öl och damskor till mediciner och lastbilar. Det började redan 1839 med Ekenbergska vagnfabriken.

Museets 1800-talsgarderob

I en monter på övervåningen visar vi några guldkorn från museets stora samling av dräkter från 1800-talet.

Museets 1900-talsgarderob

I en monter på övervåningen visar vi några guldkorn från museets stora samling av dräkter från 1800-talet.

Storgatan

Fotoutställningen Storgatan på övervåningen berättar om hur Södertäljes stadsbild förändrades under 1900-talet, genom att sätta blicken på gatan mitt i centrum.

Försäljning i Handelsboden webb.jpg