Aktuellt

Information i samband med coronaviruset

2020-04-17

Torekällberget som område håller öppet kl 10-16. Handelsboden är stängd och ponnyridningen är inställd.  Situationen kan snabbt förändras. Vi meddelar här om så är fallet.

Regeringens beslut med anledning av Coronaviruset
Regeringen har beslutat om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer, enligt rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Detta är en åtgärd för att minska smittspridningen av Coronaviruset.

Vad betyder beslutet för Torekällberget
Torekällberget som park omfattas i nuläget inte formellt av regeln och håller öppet tills dess att något annat anges. Café Lindbloms är också öppet som vanligt, med extra många bord ute. En i taget får gå in och handla, medan eventuell kö hålls utomhus. 

Handelsboden med butik, lek och pyssel håller stängt fram till 13 juni om inget nytt beslut tas av folkhälsomyndigheten.

Ponnyridningen är inställd fram tills sista maj om inget nytt beslut tas av folkhälsomyndigheten.

Evenemangen nationaldagen, midsommar, bluespicknick och FUB- dansen är inställda.

Vad kan du som besökare göra?
Känner du dig frisk är du varmt välkommen att besöka oss. Känner du dig sjuk bör du stanna hemma tills dess att du är frisk. Vi ber även att alla visar hänsyn genom att följa myndigheternas råd (Folkhälsomyndigheten) för att undvika smittspridning och hålla avstånd till varandra.

Kontanter
För att minska risken för smittspridning vill Torekällberget minimera hanteringen av kontanter. I caféet tar vi bara emot kort eller swisch.