Aktuellt

Information i samband med coronaviruset

2020-11-20

Området har öppet. Inomhusmiljöer med utställningar och lekmiljöer är stängda. Handelsboden och Café Lindbloms är öppna med restriktioner, Ponnyridningen och Mat- och pratrundan till djuren är inställda.

Torekällberget som park omfattas i nuläget inte formellt av publikrestriktionerna och håller öppet tills dess att något annat anges. Det går bra att gå runt och titta på djuren och husen, men vi ber er att hålla avstånd till varandra.

Torekällberget har infört begränsningar vad gäller aktiviteter och inomhusmiljöer:

Lindbloms café har endast uteservering. Ett sällskap i taget går in och handlar vid disken. Enbart betalning med swish och kort.

Handelsboden är öppen helger i april och alla dagar från och med maj om läget tillåter det. Begränsat antal personer i butiken samtidigt. Enbart betalning med swish och kort. Lillboden och handelsbodens utställningar är stängda.

Museihusen är stängda.

Hantverksbutiken är öppen vardagar. Krukmakeriet är stängt.
Ponnyridningen och Mat- och pratrundorna är inställda fram tills nytt beslut tas av folkhälsomyndigheten.

Museets sommarverksamhet ”Sommar på Torekällberget” kommer genomföras på samma sätt som förra året

Årets växtmarknad i maj är inställd.

Det är i nuläget oklart om evenemangen Nationaldagen och Midsommar på Torekällberget går att genomföra.

Vad kan du som besökare göra?
Känner du dig frisk är du varmt välkommen att besöka oss. Känner du dig sjuk bör du stanna hemma tills dess att du är frisk. Vi ber även att alla visar hänsyn genom att följa myndigheternas råd (Folkhälsomyndigheten) för att undvika smittspridning och hålla avstånd till varandra.