Sommar på Torekällberget

65 dagar med roliga saker! 12 juni-15 augusti 2021 vaknar historien till liv. Följ med på en resa tillbaka i tiden! Möt 1800-talets Södertälje i en oas mitt i staden fri från trafik och buller. Folkliga nöjen och möten kring våra kulturhistoriska hus och gårdar. Vi kan lova trolleri, lek, hantverk och märkliga upptåg av yppersta kvalité varje dag hela sommaren.

NÄR:

12 juni - 15 augusti 2021 kl 10.00-16.00


ENTRÉ:

Endast ingång via huvvudentrén vid stora parkeringen på Källgatan 15.


PRISER:

Endast betalning med kort och swish på hela museiområdet.
  _________________________________________

 • 0-18 år i vuxens sällskap: Fri entré (0-15 år endast i vuxens sällskap.)
  _________________________________________
 • Barn 16-18 år utan vuxens sällskap: 100 kr.
  _________________________________________
 • Vuxen: 100 kr. 
  _________________________________________
 • Pensionärer och studerande: 80 kr. 
  _________________________________________
 • Säsongskort: 180 kr. Gäller perioden 12/6-15/8 _________________________________________

Inte en dag är den andra lik!

TROLLERI OCH UPPTÅG

Skedspel webb.jpg

Varje dag bjuds det på upptåg. En artist på plats varje dag: Trollkarl, jonglör, loppcirkusdirektör, dockteaterdirigent roar besökarna. Detta bjuder Varietékolloboration mellan Karneval, Vagant på under Sommar på Torekällberget.

Varieté smal webb.jpg

LIVET PÅ BONDGÅRDEN

Tvätta 2020.jp 1250x650g.jpg

Möt vardagslivet på bondgården för 150 år sen. Barnen får gärna hjälpa till!  Prova att bära vatten i ok och tvätta kläder i balja, spinna eller göra en vedträdocka. 

HANTVERK

Smed webb brödtext.jpg
Se hur smeden smider medan järnet är varmt! En hantverkare är på plats på Torekällberget varje dag, antingen en smed, en garvare, repslagare eller någon som arbetar med ull. Kunniga personer som kan berätta och visa. 

SCENER UR DET FÖRFLUTNA

STA webb.jpg

I samarbete med den lokala teatergruppen Södertälje Teateramatörer skapar vi händelser och scener som berättar om det förflutna. Ungdomarna är på Torekällberget varje dag under hela sommaren. De spelar upp scener, minglar, håller i lekar, samt arbetar med sysslor som förekommer på landet och i staden. 

LEKAR

Rulla tunnband.jpg

Leken och glädjen står i centrum. På lekmiljön Lilltorpet och i stadens tivolilek ”Tältet” kommer det att finnas roliga lekar för alla åldrar. Vad sägs om att rulla tunnband, kasta boll, hoppa i halm, hoppa i käpphästbana, prova styrkan eller se dig själv i en skrattspegel?

TRÄFFA DJUREN

Klappa ko webb brödtext.jpg

I hagarna runt bondgården går svenska lantraser; både kaniner, getter, får, hästar, grisar, kossor, höns och gäss. Kom nära djuren under visningen Dagens djur. Kl 11 varje dag under sommaren. Klapphagen är öppen varje dag under sommaren. 

SKÖNA TONER

Pivo spelar webb 1250x650.jpg

Vissa dagar under sommaren gästas Torekällberget av musikanter; musik på munspel, banjo, fiol eller bara skönsång. De går runt på olika platser och spelar, så lyssna efter sköna toner!

KASPERTEATER

Kasperteatern. Gustac Gälsing.jpg

Några dagar i juni välkomnar vi Gustav Gälsing tillbaka till Torekällberget med sin uppskattade kasperteater. Mellan föreställningarna berättar han historier och spelar dragspel och sjunger. Mycket skoj lovas!

KARAMELLER GLASS OCH FIKA I MUSEETS STADSKVARTER

Handelsbod webb brödtext.jpg

Handelsboden lockar med godis i strut och fina saker i museibutiken. I våra två kaféer finns glass, bakverk, dryck och lättare mat. Självklart kan du köpa en äkta södertäljekringla.

Cafébord.jpg

SMULTRONSTÄLLEN

Trädgårdarjpg.jpg

Varför inte strosa runt och njut i våra vackra trädgårdar! Hitta ditt eget smultronställe. Ta med en picknick och slå dig ner.

Hälsning.jpg

Varmt välkomna att fira en sommar full av lek i vacker och rogivande miljö!

CORONA

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika spridning av Covid 19. Aktiviteterna sker utomhus. Vi har tydliga rutiner för att skydda både besökare och personal.

Vi förbehåller oss rätten att avbryta en aktivitet om vi bedömer att rekommendationerna inte kan upprätthållas.

TIPS! Alla ändringar i programmet meddelas här på hemsidan, så kika in här precis innan ni besöker oss.