Ny mötesplats

I början av sommaren får Rösberga och Geneta fritidsgårdar tillgång till gemensamma nya lokaler i gamla Bårstaskolan. De bägge fritidsgårdarna har haft ett nära samarbete under flera år och genomfört aktiviteter tillsammans som t ex Valborgsfirande och stadsdelsdagar.

Sedan något år tillbaka har gårdarna också samma verksamhetsledare. Gårdarna har under en längre tid sökt gemensamma lokaler som möjliggör en bred verksamhet för alla åldrar, är tillgängliga och känns trygga att ta sig till och från. Ungdomarna har
varit med i val av ny plats och planeringen av sammanslagningen.

När fritidsgårdarna fått tillgång till lokalerna ska de ställas i ordning och anpassas till verksamheten tillsammans med ungdomarna. När invigningen kommer att äga rum är inte bestämt ännu.

Vad händer nu?
Den 3 april blev det klart att Ung fritid får tillgång till Bårstaskolans gamla lokaler för att utveckla en ny mötesplats för unga mellan 13-18 år. I maj får Ung fritid nycklarna till lokalerna och då ska lokalerna ställas i ordning och anpassas till verksamheten tillsammans med ungdomarna.

Vill du vara med i arbetet? 
Är du mellan 13-18 år och skulle vilja vara med och utforma den nya verksamheten? Kontakta oss på nymotesplats@sodertalje.se eller skicka ett privat meddelande till vårt Instagramkonto @Nymotesplats 


Processen framåt

Med reservation för ändringar