Rösberga fritidsgård

Portarna på Rösberga är alltid öppna för dig som är 13-18 år. Våra stora fräscha lokaler är renoverade av ungdomarna själva. Rösberga fritidsgård har Geneta, Ronna och Lina hage som sitt främsta upptagningsområde.

På Rösberga fritidsgård har du en massa aktiviteter att välja mellan. Här finns ett stort allaktivitetsrum, café, datorrum, pysselrum och cykelverkstad. Vi har också ett tryckeri där du kan testa tryck på olika plagg och muggar. Dessutom en musikstudio där du får chansen att producera egen musik. Sist men inte minst en biosalong med superlyxiga fåtöljer. Utanför gården finns både grusplan, fotbollsplan, basketplan och massor av natur.

Rösberga fritidsgård strävar efter maximalt ungdomsinflytande och har därför ett antal olika projektgrupper som du kan vara med i. Exempelvis gårdsråd, arrangemangsgruppen, verkstadsgruppen, cafégruppen, DJ:s och tjej- och killgrupper. Rösberga utvecklas hela tiden och välkomnar alltid de ungas egna idéer om allt från övernattningar, spelkvällar, biokvällar, utställningar, diskussionsteman och turnéer. 

Rösberga är en av Ung fritids sju mötesplatser och drivs av Södertälje kommun. Ungas personliga utveckling, inflytande och delaktighet är centralt för Ung fritidsarbete och det märks på utbudet. I gårdens basutbud finns läxhjälp, samtal och ett varierande utbud av sport och kulturaktiviteter. 

Inom en snart framtid kommer verksamheten på Rösberga att flytta till det nybyggda aktivitetshuset för barn och unga på Robert Anbergs väg i Ronna (vid gamla Bårstaskolan). 

Kontakta oss

rosberga.fritidsgard@sodertalje.se

08-523 014 06

Verksamhetsledare: Josef Hanna, tel. 08-523 021 87

Våra öppettider

Måndag: 15.00 – 21.00

Tisdag: planeringstid/uppsök

Onsdag: 14.00 – 21.00

Torsdag: 14.00 – 21.00

Ojfredag: 14.00 – 23.00

Lördag: 14.00 – 23.00