Vi håller Södertälje rent 2018

Varje vår bjuder vi in till Sveriges största miljöaktion - Vi håller Södertälje rent - där barnen på ett pedagogiskt sätt lär sig om nedskräpning, återvinning, konsumtion och naturvård genom att bland annat vårstäda sin egen närmiljö. Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka och skapa stolthet över platsen där man bor och bidra till en renare och vackrare stad.

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. År 2016 deltog ca 800 000 personer runt om i landet. I Södertälje deltog över 9 000 hjältar i olika aktiviteter mot nedskräpning. Under 2018 hoppas vi på ett ännu större engagemang och vi hoppas att skolor, förskolor, bostads- och hyresrättsföreningar med flera vill delta.

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial.

I Södertälje distribuerar vi material till skolor och förskolor vecka 16. Övriga deltagare får material genom att hämta ut det i Stadshuset, Campusgatan 26, vecka 17. Under vecka 17–19, som är kampanjveckor, hämtar Telge Tillväxt insamlat skräp. Det är inget krav att genomföra aktiviteter just vecka 17–19 om det inte passar schemat just då, det går självklart bra att delta ändå. 

Om ni önskar använda materialet från Håll Sverige Rent är det dock tidigast vecka 17 som gäller. Har ni mindre mängder av förpackningar går det bra att sortera och lämna in dessa vid närmsta återvinningsstation. Vid större mängder, eller om ni hittar stora föremål eller farligt avfall, kontakta Dag Salomonsen, entreprenadkontroller Södertälje kommun, för borttransport. Du hittar hans uppgifter under Kontakt för denna sida.

Informationsblad om Pick up the Spirit för skolor under Dokument.

Amälan till den stora skräpjakten –  Vi håller rent!.

Tävla i Håll Sverie Rents skräpjakt

Instruktioner för deltagande med barn finns här