Vi på Miljökontorets livsmedelsenhet råder dig att ta hjälp med att tyda vad som gäller för egenkontroll genom att använda:
Du kan få dem av din branschorganisation eller hitta dem på Livsmedelsverkets webbplats.
Din branschorganisation har säkert tagit fram bra material om vad som gäller för livsmedelskontroll i din bransch. Ofta har de även experter som du kan fråga. Det finns till exempel organisationer för hotell och restaurang, livsmedelsbutiker, bryggerier, mjölk, ägg, kött, bagerier, vatten, bensinmackar, e-handel.
Verket ansvarar för livsmedelskontrollen i Sverige och har mycket bra information för dig som har en verksamhet som sysslar med livsmedel. Stöd för ditt arbete med egenkontroll hittar du under rubriken Hygienregler - Företagets egen kontroll.
Vi svarar gärna på frågor. Allmänna frågor om vad som gäller enligt lagar, regler, förordningar och föreskrifter. Men också specifika frågor om din anläggning.