Senaste nytt

Södertälje kommun bäst i länet på bättre friluftsliv

2022-08-31

Varje år delas priset Sveriges friluftskommun ut för att främja kommuners arbete med friluftsliv. Södertälje är den kommun som i år förbättrat sig mest inom Stockholms län och har utsetts som länets förbättrare 2022.

Undersökningen Sveriges friluftskommun genomförs varje år av Naturvårdsverket som poängsätter kommunernas arbete inom tre områden i en nationell rankning. Södertälje har förbättrat sitt resultat med 20 procent de senaste tre åren och får därför utmärkelsen årets förbättrare.

-Det är fint att se resultatet av de satsningar vi har gjort de senaste åren. Vi har skjutit till rejält med pengar för att öka ambitionsnivån och göra våra naturområden mer tillgängliga samtidigt som vi förstärkt naturskolan. Det är tydligt att många invånare uppskattat de satsningar vi har gjort och kul att det även syns i rankingen, säger Lars Greger (MP) ordförande för Miljönämnden.

Södertälje erbjuder många möjligheter till ett aktivt friluftsliv för såväl invånare som besökare i form av en mängd olika naturområden, vandringsleder och hela 24 naturreservat.

 

Här kan du läsa mer om Södertälje kommuns naturområden.

Här kan du läsa mer om undersökningen Sveriges friluftskommun.