Nyheter

Aktivitetshus för unga – spaden i marken!

2023-01-17

Idag den 17 januari inleddes bygget av det nya aktivitetshuset på Robert Anbergs väg. Nu skapas en mötesplats som kan tillgodose barn och ungas behov av fritidsaktiviteter i Lina Hage, Ronna och Geneta.

Idag var det dags för det första spadtaget för det hus som bli en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje.

I aktivitetshuset kommer det finnas en uppsjö av verksamheter: musikstudio och replokaler, en dans- och festlokal, ett LAN-rum, ett kreativitetsrum (makerspace), odlingsverksamhet, teaterverksamhet, podcast- och filmproduktion, friluftslivsaktiviteter och föreläsningar.

Det kommer också finnas ett kafé med hälsoprofil och tanken är att det nya aktivitetshuset även ska kunna användas för övriga kulturaktiviteter; föreningsdriven verksamhet och av andra kommunala verksamheter som skolor och kulturskolan.

 

bild 2.jpg

Maria Linderberg, kultur- och fritidschef i Södertälje kommun och Elin Westberg, distriktschef Skanska.

 

På plats vid det första spadtaget var Lars Greger, styrelseordförande Telge Fastigheter, Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Maria Lindeberg, kultur- och fritidschef i Södertälje kommun och Elin Westberg, distriktschef Skanska.

Bygget väntas stå klart under våren 2024. 

Telge Fastigheter, som arrangerade invigningen, hade utöver media bjudit in boende i närområdet.