Nyheter

Almnäs fick agera plats för filminspelning

2020-09-04

I torsdags fanns regissör, skådespelare, kameramän, ljudtekniker, scripta, produktionsansvarig och andra viktiga beståndsdelar av ett filmteam på plats i Almnäs för att spela in delar av en film.

Almnäs har stor potential och är mitt i ett utvecklingsarbete – redan nu händer det mycket där. Området, ihop med Mörby i Nykvarns kommun, är på väg att utvecklas till ett område med industri, logistik och kontor. Just nu är Schenker i full fart med att etablera sig i området med en anläggning på 14 400 m2 som består av kontor och terminalyta för hantering av såväl gods som paket från och till leverantörer över hela världen.  

Dessutom byggs en cykelväg mellan Södertälje och Nykvarn på den gamla banvallen som sträcker sig över området.

Nu fick alltså Almnäs också ge plats åt en filminspelning som trots det regniga vädret gick enligt planering. I området hördes den klassiska repliken ”Tystnad! Tagning!” eka mellan inspelningsscenerna.

Regissören följer scenerna via en monitor

Filmteamet är igång för att förbereda en scen

ljudtekniker redo för inspelning

Under tidig förmiddag fanns produktionsledaren på inspelningsplatsen och såg till så att skådespelare, filmteam och utrustning var på rätt plats, vid rätt tid. Under själva inspelningen ledde regissören arbetet med att iscensätta det som stod i manus. Bredvid sig hade han scriptan och höll koll på ordningen och detaljerna i varje scen så att de stämmer överens när filmen så småningom klipps ihop i sin helhet.