Nyheter

Anna Flink får utmärkelsen Årets trygghetsambassadör

Fotografi med Kristina Axén Olin, som är ordförande för tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (Snos) tillsamman med Anna Flink.

2021-10-28

Anna Flink, säkerhetschef i Södertälje kommun, får utmärkelsen Årets trygghetsambassadör för sitt engagemang när det gäller att upptäcka och förhindra välfärdsbrott genom resultatinriktad myndighetssamverkan.

– Det är hedrande att få vara den som tar emot priset å Södertälje kommuns vägnar. Det är ett lagarbete som ligger bakom, inom kommunkoncernen och med andra myndigheter, säger Anna Flink.

– I Södertälje blundar vi inte för problemen utan vi gör en gemensam långsiktig satsning för att upptäcka och förebygga brott mot välfärden, fortsätter Anna Flink.

Södertälje kommun har under många år arbetat med för att öka tryggheten och bekämpa organiserad brottlighet och välfärdsbrott. Inom ramen för Pax har kommunkoncernen (förvaltningen och Telgebolagen) och polisen fördjupat det brottsförebyggande samarbetet för att öka tryggheten Södertäljebor, företagare och besökare.

– Att vår säkerhetschef får denna fina utmärkelse är både välförtjänt för Anna och en hedrande bekräftelse för Södertälje kommuns långvariga samverkan med polis och andra myndigheter för att skapa ett tryggare Södertälje, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande.


Motivationen till Årets trygghetsambassadör

”Med kompetens och starkt engagemang har Anna Flink visat vägen för hur bekämpning av välfärdsbrott kan bedrivas framgångsrikt. I det brottsbekämpande arbetet har hon drivit på för en stark och resultatinriktad myndighetssamverkan, som gjort Södertälje kommun till ett föredöme för andra kommuner.

Modet, kompetensen och det resultatdrivna engagemanget, som präglar hennes arbete, är övertygande och samverkande faktorer till att Södertälje kommuns säkerhetschef Anna Flink utses till Årets Trygghetsambassadör 2021.

Om utmärkelsen

Utmärkelsen Årets trygghetsambassadör delas ut av Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS) till en person som har arbetat med att lyfta trygghetsfrågor i samhället. Ordförande för SNOS är Kristina Axén Olin, tidigare socialborgarråd och finansborgarråd i Stockholms stad.