Nyheter

Förlängd ansökningstid för jobb som valinformatör

valsymbol södertälje kommun val 2022

2022-04-11

Inför de allmänna valen 2022 timanställer och utbildar Södertälje kommun valinformatörer. Arbetet är politiskt neutralt, det handlar om att informera om när det är val, vilka som får rösta och hur valet går till. Ansökningstiden förlängs nu till den 20 april 2022.

Du timanställs, arbetar i grupp och sprider budskapet om vikten av att rösta. Arbetet är politiskt neutralt, du sprider bara opolitisk valinformation och pratar inte om partipolitik eller förespråkar något parti.

Några krav är att kunna tala flytande svenska, vara minst 18 år gammal och inte stå som valbar på något politiskt partis lista.

Nytt koncept - valinformatörer skapar innehåll för sociala medier

Konceptet med valinformatörer har funnits i kommunen under tidigare val, det som är nytt är att vissa valinformatörer skapar innehåll till kommunens sociala medier; Facebook, Youtube och Instagram. Det innebär att du exempelvis spelar in filmklipp och gör reklam för debatter med lokala politiker eller andra evenemang kopplat till valet, pratar om vilka som har rösträtt och varför det är viktigt att rösta.

Låter det här spännande? Ansök själv eller tipsa någon/några som du känner. På vår webbplats finns även affischer i formaten A4 och A3 som du själv kan skriva ut och sätta upp på platser där många ser, eller så kan du skicka dem vidare digitalt, exempelvis i ett mejl.

Här finns mer information - ansök senast 20 april 2022

Här hittar du mer information och länk för att ansöka: Valinformatör Södertälje kommun 2022