Nyheter

Antar du utmaningen? Bli vintercyklist!

2020-10-15

Nu är anmälan till årets utmaning av Vintercyklisten öppen! Ta chansen och var en av 40 deltagare som får dubbdäck i utbyte mot att du cyklar hela vintern.

Är du en av dem som ställer cykeln under vinterhalvåret för att istället ta bilen eller bussen till jobb och skola? Då kan Vintercyklisten vara nåt för dig. 

För tredje året i rad anordnar Södertälje kommun utmaningen Vintercyklisten, i syfte att få fler att upptäcka fördelarna med att cykla året runt.  

- Nu under coronapandemin har många som tidigare åkt kollektivt börjat åka mer bil, men många har även börjat cykla. Om man har börjat åka mer bil eller är ny på att cykla till jobbet och tror att man kommer att behöva extra motivation för att fortsätta nu när vintern kommer, då är det läge att söka till Vintercyklisten! Cykling är perfekt under coronatider, då du dels är ute i friska luften med liten smittorisk, dels stärker du lungor, kropp och immunförsvar, säger projektledaren Maria Wikenståhl från Samhällsbyggnadskontoret.

Södertälje kommun kommer i år att välja ut 40 cyklister som får dubbdäck i gengäld mot att de cyklar hela vintern. Anta utmaningen och anmäl dig nu!

Läs mer om utmaningen och anmäl dig här.