Nyheter

Antar du utmaningen? Bli vintercyklist!

2022-08-31

Nu är årets anmälan till utmaningen Vintercyklisten öppen! Ta chansen och var en av 40 deltagare som får dubbdäck i utbyte mot att du cyklar hela vintern.

Är du en av dem som ställer cykeln under vinterhalvåret för att istället ta bilen eller bussen till jobb och skola? Då kan Vintercyklisten vara nåt för dig. 

För femte året i rad anordnar Södertälje kommun utmaningen Vintercyklisten, i syfte att få fler att upptäcka fördelarna med att cykla året runt.  

- Nu när många av oss återvänder till det fysiska kontoret igen, är det en bra möjlighet att skaffa dig en ny bra vana. Tar du vanligtvis bilen eller bussen till jobbet – testa att cykla istället, säger Maria Wikenståhl, projektledare på Samhällsbyggnadskontoret, och fortsätter:

- Det har också kommit nya omfattande studier på hur man kan slippa infektioner och att regelbundet få frisk luft och motion är något som skyddar immunförsvaret. Många före detta vintercyklister har vittnat om att de blir mindre sjuka efter att ha deltagit i kampanjen.

Anta utmaningen och anmäl dig nu, men senast 15 oktober!

Läs mer om utmaningen och anmäl dig här.