Nyheter

Antar du utmaningen? Bli vintercyklist!

2021-10-01

Nu är sista chansen att anmäla sig till Vintercyklisten - på söndag är sista dag för anmälan. Ta chansen och var en av 50 deltagare som får dubbdäck i utbyte mot att du cyklar hela vintern.

Är du en av dem som ställer cykeln under vinterhalvåret för att istället ta bilen eller bussen till jobb och skola? Då kan Vintercyklisten vara nåt för dig. 

För fjärde året i rad anordnar Södertälje kommun utmaningen Vintercyklisten, i syfte att få fler att upptäcka fördelarna med att cykla året runt.  

- Nu när många av oss återvänder till det fysiska kontoret igen, är det en bra möjlighet att skaffa dig en ny bra vana efter att ha jobbat hemma under 1,5 år. Tar du vanligtvis bilen eller bussen till jobbet – testa att cykla istället, säger Maria Wikenståhl, projektledare på Samhällsbyggnadskontoret, och fortsätter:

- Det har också kommit nya omfattande studier på hur man kan slippa infektioner och att regelbundet få frisk luft och motion är något som skyddar immunförsvaret. Många före detta vintercyklister har vittnat om att de blir mindre sjuka efter att ha deltagit i kampanjen.

Södertälje kommun kommer i år att välja ut 50 cyklister som får dubbdäck i gengäld mot att de cyklar hela vintern. Anta utmaningen och anmäl dig nu!

Läs mer om utmaningen och anmäl dig här.