Nyheter

Balkonghäng med seniorer

2020-08-13

Under sensommaren mellan 18 augusti och 3 september flyttar Kultur 365 med vänner ut våra aktiviteter till ett antal bostadsområden i Södertälje där det bor många äldre. Tillsammans, fast i mindre grupper, erbjuder vi lite skönt balkonghäng för seniorer.

I stället för att ställa in verksamheter ställer vi om och söker upp äldre där de bor. Kommunen erbjuder då tillsammans med samarbetspartners kontrollerade sociala kontakter, samtal och aktiviteter. Arrangemanget genomförs på en uteplats eller gräsmatta i området dit intresserade kan komma för att prata eller utföra aktiviteter utomhus. Programmet riktar sig till södertäljebor som är +70.

  • Programmet innehåller lite musik, teknikhjälp för äldre, samtal och enklare träning (balkonggympa).
  • Biblioteken i Södertälje kommer dela ut utgallrade böcker och tidskrifter från sina samlingar.
  • Vi har även en liten ångmaskin, bouleklot samt gudomliga utmaningar från antikens Grekland.
  • Självklart bjuder vi på kaffe.

Bakom programmet står Kultur 365, kommunens myndighet för äldre (bestående av anhörighetskonsulenter, uppsökare för äldre och aktivitetssamordnare från kommunens mötesplatser), Svenska Kyrkan, Actic, Telge Bostäder, Länstidningen och biblioteken i Södertälje.

Viktigt!
Vi är utomhus och håller avstånd och följer självklart Folkhälsomyndigheternas riktlinjer. Vi håller begränsningen på 50 personer, vistas utomhus och håller arrangemanget glest mellan stationerna så att besökarna blir naturligt utspridda över ytan. Vid regn kommer arrangemanget ställas in. Ändringar i schema och programinnehåll kan förekomma.

Kanske ses vi på din gård eller från din balkong mellan 18 augusti till 3 september?

Mer information finns på: www.sodertalje.se/k365 och www.facebook.com/kultur365sodertalje/