Nyheter

Behöver du hjälp med enklare vardagsärenden?

Bild som visar en matvarukorg vid kassan i en livsmedelsbutik

2020-05-19

Är du över 70 år eller tillhör du en riskgrupp? Behöver du hjälp med att till exempel handla mat eller hämta mediciner eller andra ärenden?

Folkhälsomyndigheten råder alla över 70 år och andra riskgrupper att begränsa sina kontakter med andra. Det innebär att så långt möjligt undvika folksamlingar som kan uppstå, till exempel i en affär.

Anmäl via e-tjänst eller Kontaktcenter

Nu finns e-tjänsten Hjälp i samband med covid-19 där du enkelt kan anmäla att du behöver hjälp med något. Kommunvägledarna på Kontaktcenter hjälper dig gärna att fylla i e-tjänsten vid behov. I e-tjänsten väljer du vad du vill ha hjälp med och skriver in dina kontaktuppgifter. Kontaktcenter förmedlar sedan uppdraget till Stockholms stadsmission, som har hjälp av volontärer för att utföra uppdragen. Länk till e-tjänsten och kontaktuppgifter till Kontaktcenter hittar du längst ner i texten.

Vill du göra en frivillig insats?

Du som vill göra en frivillig insats som privatperson, företag eller förening, kan anmäla dig via mejl till Isabell Hedling på Stadsmissionen. Hur ofta och när dina insatser kommer att behövas är svårt att svara på men du behövs.

Länk till e-tjänsten Hjälp i samband med covid-19 


Vill du bli volontär, anmäl dig till isabell.hedling@stadsmissionen.se


Kontaktcenter

08-523 010 00

kontaktcenter@sodertalje.se