Nyheter

Bekanta dig med Måsnaren - rundtur

2021-12-17

Onsdag den 15 december fick kommunen nycklarna till Måsnaren. Vårt nya boende omfattar både ett korttidsboende och ett vård- och omsorgsboende. Här ger vi dig en filmad rundtur, häng med!

Nu har Telge Fastigheter lämnat över det nya boendet till omsorgskontoret och det är en glad resultatsenhetschef för Måsnaren, Adrian Hardie, som tar emot.

Adrian tror att medborgarna kommer uppskatta boendet. Det ligger fint och allt är anpassat från början, inget har justerats utifrån nya krav som kommit efterhand.

Något annat han tror brukarna kommer att uppskatta är den nya satsningen på ett soljusterapirum, ”något som är lite nytt, både för dem och för oss, och det tror jag blir en liten extragrej.”

Måsnaren - häng med på en filmad rundtur

Korttidsboende och vård- och omsorgsboende

Här ger vi dig en första rundtur, häng med! Vår guide är Adrian Hardie, enhetschef för Måsnaren. * Textning kan slås på.

Anpassningsbart utifrån Söderäljebornas behov

Måsnaren är Södertäljes senaste vård- och omsorgsboende och här finns plats för 27 på korttidsboende och 45 på vård- och omsorgsboendet. En fördel med Måsnaren är just flexibiliteten, att kunna ställa om.

Omsorgskontoret kommer att kunna anpassa verksamheten till Södertäljebornas aktuella behov, berättar Adrian. Kommunen inventerar vad som behövs i dagsläget och utifrån det förändrar vi fördelningen mellan korttidsboende och vård- och omsorgsboende.

Områdeschefen för Södertäljes samtliga vård- och omsorgsboenden, Mats Karlsson, fyller i och berättar att flexibilitet är något han själv kopplar samman med hållbarhet, att kunna agera smidigt och anpassningsbart.

Ett annat perspektiv Mats lyfter är behovet av trygghet. Då tänker han både på brukarna, hur de upplever stödet som de får, men också på medarbetarnas arbetsmiljö.

Omsorg handlar om att ge stöd på ett behovsanpassat vis. Brukarna ska kunna leva det liv de vill och på Måsnaren finns alla förutsättningar!

En rundtur i bilder

Adrian öppnar dörren.JPG
Kök, matsal och umgänge

Matsal och kök.JPG

Matsal och umgänge.JPG

Rum och badrum

Rum.JPG

Rum1.JPG

Badrum.JPG

Området och byggnadnaden

Exteriör.JPGMåsnaren ligger fint vid sjön Måsnaren. Byggnaden är modern med solpaneler på taket och laddplatser för sex bilar.

Visste du!?

Måsnaren fick sitt namn efter en namntävling som hölls på kommunens Facebook. Återigen stort tack till Helena Pätsi som gav förslaget juryn föll för.