Nyheter

Digital besöksservice med QR-koder

QR-kod som leder till kommunens besökswebb

2021-06-22

I Södertälje finns mycket att upptäcka. Genom att skanna QR-koder med en smartphone får du tips på olika upplevelser, och får veta var de finns direkt i mobiltelefonen.

- Satsningen med QR-koder är en del av att digitalisera besöksservicen så att besökaren får information om vad som finns att upptäcka och göra på ett snabbt och enkelt sätt, säger Linda Färggren från näringslivsavdelningen som är projektledare för satsningen.

- Besökaren kan antingen vara södertäljebon som vill hitta på något på sin egna plats eller någon som är hitrest, fortsätter Linda.

Koden leder till Södertäljes besökswebb

QR-koder kommer nu att sättas upp på olika platser runtom i Södertälje. När du har skannat koden kommer du till Södertäljes besökswebb destinationsodertalje.se där du hittar tips och inspiration till spännande upplevelser.

"Aktörer kan använda dem i sin verksamhet"

Näringslivsavdelningen tar även fram QR-koder som aktörer kan använda i sin verksamhet för att tillsammans ge besökaren en bra service gällande vad som finns att upptäcka, uppleva och göra i Södertälje.

- Aktörerna kan välja mellan olika sätt att använda koderna, från ett klistermärke på entrédörren till att inkludera det i sin meny till exempel, berättar Linda Färggren.

För mer information

Ta kontakt med Linda Färggren

E-post: linda.farggren@sodertalje.se

Telefon: 08-523 069 31