Nyheter

Blir Måsnaren, Ängsblomman eller Vikingagården namnet på nya äldreboendet

2021-06-28

De tre kandidater i rubriken ovan fick flest röster i förra veckans omröstning och går nu vidare till finalen. Blir Måsnaren, Ängsblomman eller Vikingagården namnet på nya äldreboendet De tre kandidater i rubriken ovan fick flest röster i förra veckans omröstning och går nu vidare till finalen. Äldreomsorgsnämndens presidium fattar då det slutgiltiga beslutet vad Södertälje kommuns nya äldreboende i Hovsjö ska heta.

Intresset var stort när vi bad våra följare på kommunens Facebook rösta om vad de tycker det nya äldreboendet i Hovsjö ska heta. 401 personer lade sina röster på en av de sex kandidaterna som en jury valt ut bland de 56 namnförslag som inkommit i en tidigare omgång när vi bad om förslag på namn.

Hamnade på pallplats gjorde Måsnarens vård- och omsorgsboende (109 röster), Hovsjö äldreboende Ängsblomman (96 röster) samt Vikingagårdens äldreboende (56 röster).

Måsens äldreboende var så nära att gå vidare till finalen med sina 55 röster. Vårt hem samlade ihop 48 röster och Varnbäckens äldreboende skrapade ihop 37 röster.

Vi återkommer i kommunens kanaler när nämndens presidium fattat sitt beslut.