Nyheter

Bostadsrättsföreningen Manegen vinner Södertäljes hållbarhetspris 2022

2023-02-03

Varje år delar kommunen ut ett hållbarhetspris. Vinnaren för 2022 års pris är Bostadsrättsföreningen Manegen!

Hållbarhetspriset stiftades 2015 med avstamp i antagandet av den globala agendan för hållbar utveckling, Agenda 2030, där de 17 globala målen ingår. Arbetet med hållbar utveckling är prioriterat i Södertälje och syftet med hållbarhetspriset är att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i vår kommun. 

Juryn som består av Södertälje kommuns Hållbarhetsutskott utser Brf Manegen som vinnare av 2022 års pris med motiveringen:

Årets vinnare är ett föredöme i arbetet med att energieffektivisera och elektrifiera. Genom en mångfald av vardagsnära insatser, såsom installation av solceller och laddstolpar, tilläggsisolering, reducerad vattenförbrukning, återvinning utöver det vanliga, bokbytardagar, cykelfrämjande åtgärder och gemensamt trädgårdsarbete, visar årets vinnare att ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet går hand i hand. För ett inspirerande och engagerat arbete inom alla hållbarhetsdimensioner går 2022 års hållbarhetspris till bostadsrättsföreningen Manegen.

Stort grattis till vinnaren!

De andra två verksamheterna som nominerades till finalist är Lebi Skol IF och Vårdinge Folkhögskola. 

Vill du veta mer om hållbarhetspriset? 

Läs mer om hållbarhetspriset på vår webbplats: Hållbarhetspriset