Nyheter

De är årets lärare i gymnasieskolan

2022-09-21

Ing-Marie Andersson Enstad på Morabergs studiecentrum och Pontus Sjöberg på Torekällgymnasiet har utsetts till Årets lärare i gymnasieskolan, en utmärkelse som delades ut av Utbildningsnämnden under onsdagen.

Under onsdagen samlades medarbetarna på kommunens gymnasieskolor för en gemensam utbildningsdag i stadshuset med inspirationsföreläsningar och workshops. En av höjdpunkterna var utdelningen av Utbildningsnämndens utmärkelse Årets lärare. Priset delades ut av nämndens ordförande Elof Hansjons för goda insatser i utbildningen på Södertäljes gymnasieskolor.

Vinnarna blev Ing-Marie Andersson Enstad, Morabergs studiecentrum och Pontus Sjöberg, Torekällgymnasiet.

Ur motiveringen av Ing-Marie: ”Ing-Marie är den lärare som oavsett om eleverna är helt nyanlända och inte har någon kunskap om det svenska skolsystemet alltid utgår ifrån att eleverna kan och ska få möjlighet att lyckas.”

- Det finns så många väldigt kompetenta lärare så jag är förvånad, stolt och väldigt glad över utmärkelsen, säger Ing-Marie Andersson Enstad.

Ur motiveringen av Pontus: ”Genom ett stort engagemang för eleverna, sin fina ledarskapsförmåga och didaktiska skicklighet har Pontus ökat elevernas motivation, delaktighet och resultat. Det har också ökat intresset för att söka inriktningen Måleri på Bygg- och anläggningsprogrammet på skolan.”

- Jag blev väldigt glad men också förvånad då jag, likt många andra lärare och kollegor, ibland känner mig otillräcklig i lärarrollen. Det här är ett fint kvitto på att jag har gjort något bra, säger Pontus Sjöberg.

Utmärkelsen årets lärare delas ut till lärare som:

  • Tydligt har åstadkommit en förbättrad kvalitet i undervisningen
  • Aktivt arbetat för skolans uppdrag
  • Har haft en synlig påverkan på barn och elevers resultat i en grupp, klass eller skola.