Nyheter

Earth Hour 2022

2022-03-22

Earth Hour infaller i år på lördagen den 26 mars klockan 20.30-21.30. Då fortsätter vi att sätta ljus på klimatförändringarna och för den hotade biologiska mångfalden. Släck för vår enda planet!

Vad kan du göra?

Samhället ger oss mycket av de förutsättningar vi har för att kunna leva hållbart men du kan med dina val göra skillnad. Genom att ta hand om ditt avfall eller handla second hand kan du vara med och göra en stor skillnad för klimatet.

Du kan läsa mer om vad du kan tänka på här 

Vad är Earth Hour?

Earth Hour är en klimatmanifestation där människor över hela världen släcker lamporna under en timme. Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar och göra något åt problemet. Earth Hour startade 2007 i Australien av WWF.

Vi kan alla bidra till att uppmärksamma klimatfrågan genom att stänga av skärmen och datorn på jobbet innan vi går hem och släcka hemma en timme på lördag. Det kan vi göra varje dag. Det är inte så mycket som krävs!

Så kan du engagera dig i Earth Hour

Det finns många sätt att engagera sig i Earth Hour. På Världsnaturfonden, WWF:s webbplats får du många tips, här är några:

  • Lär dig att laga planetvänliga måltider
  • Sprid budskapet i sociala medier under hashtaggen #earthhour 
  • Testa dig själv i Klimatkalkylatorn

PS. Vet du om att Biblioteken i Södertälje har lanserat Miljöhyllan på stadsbiblioteket och på Hölö bibliotek. På miljöhyllan kan du hitta böcker, tidskrifter och informationsfoldrar om klimat och miljö. 

Miljöhyllan på biblioteken i Södertälje

 

Här kan du läsa mer om hur Södertälje arbetar med klimatfrågorna. 

 

Gör klimatet en tjänst - släck för vår enda planet!