Nyheter

Entreprenörskap, utbildning och hållbarhet i fokus då kungen besöker Södertälje den 23 maj

2018-04-10

Den 23 maj besöker H.M. Konung Carl XVI Gustaf Södertälje. Under en hel dag tar kungen del av framtidsorienterade verksamheter i Södertälje med koppling till entreprenörskap, innovation, utbildning och hållbarhet.

Programmet inleds med besök på Södertälje Science Park och nya KTH Södertälje, en arena för hållbar produktion med 1200 studieplatser. Sedan följer ett besök på Mälardalens tekniska gymnasium, som arbetar helt integrerat med industrin under utbildningen och där eleverna har jobb direkt efter utbildningen på värdföretagen. Besöket avslutas med att ta del av ett unikt hållbart lunchkoncept på Hovsjöskolan.

– Vi är mycket glada för att kungen besöker oss och sätter kunskapsstaden Södertälje i fokus, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Södertälje Science Park, KTH och våra fina skolor är positiva exempel på hur vi har arbetat för att lösa samhällsutmaningar som kompetensförsörjning och hållbarhetsfrågor. Jag hoppas att besöket kan inspirera andra kommuner, företag och organisationer.

Värd för besöket är kommunstyrelsens ordförande Boel Godner. Under besöket medverkar även företrädare för de olika verksamheterna tillsammans med studenter och representanter från Scania och Astra Zeneca.

Södertälje Science Park
Den 30 januari 2018 invigdes Södertälje Science Park, ett gränsöverskridande samarbete mellan de världsledande företagen Scania och Astra Zeneca, KTH, Acturum och Södertälje kommun. Södertälje Science Park är en internationell samarbetsmiljö för forskning, innovation och utbildning inom området hållbar produktion. Det är en utvecklingsmiljö för samverkan mellan näringsliv, akademi och samhälle. Där möts forskare, företagare, studenter, entreprenörer, specialister, kreatörer, politiker och formerar ett kunskapsintensivt område i norra delen av stadskärnan i Södertälje. Södertälje Science Park är Sveriges nya kunskapsnod för framtidens tillverkande industrier.