Nyheter

Filminspelning i Södertälje 25 november

2022-11-18

Filmbolaget FLX kommer att filma scener i olika delar av Södertälje centrum fredagen den 25 november. Inspelningarna kommer stundtals påverka framkomligheten både för gående och biltrafik.

Centrum kommer återigen att få besök av ett inspelningsteam (2020 spelades delar av Netflixserien Folk med ångest in Södertälje centrum). Den här gången handlar det om Netflixserien Genombrottet - ett verklighetsbaserat drama som delvis utspelar sig år 2004.

Filminspelningarna kommer att ske mellan 08.00 och 17.00 och börjar på Stora torget och Storgatan, för att sedan flytta runt och bland annat filma kring Nygatan, Maren, Lovisgatan, och Köpmangatan. I scenerna som filmas förekommer målade rekvisitabilar i form av polisbilar och statister med polisuniform.

Under filmtagningarna kommer vägar och promenadstråk tillfälligt att stängas av och flaggvakter kommer att stanna personfordon och gående under ca 5 minuter åt gången. Handlingen i filmen är förlagd till 2004 och därför vill man säkerställa att det exempelvis inte rullar förbi bilar av senare årsmodell.

Förutom tillfälligt trafikavstängning kommer filmteamet att ta några platser i centrum i anspråk till sina fordon och teknisk utrustning.