Nyheter

Första spadtag för äldreboende i Hovsjö

2020-10-21

På onsdagen tog Södertälje kommun, byggbolaget Peab och fastighetsägare Hemsö det första spadtaget för byggandet av ett äldreboende i Hovsjö. Boendet ska stå klart om drygt ett år.

– Det var väldigt viktigt att få till att byggprocessen kunde påbörjas så fort som möjligt. Det finns ett stort behov av boende för kommunens äldre, sa Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande vid ceremonin för det första spadtaget som hölls idag i Hovsjö.

Hemsö är förvaltare av äldreboendet. Hemsös vd Nils Styf sa att det måste vara ”rekord i Sverige” på hur snabbt byggstarten kom efter att avtal skrivits.

Byggpålar och marken under byggnaden redan förberett

Eftersom det var angeläget att byggnaden påbörjades snabbt hade byggprocessen egentligen startat, redan i augusti. Marken där äldreboendet ska stå är förberedd och byggpålar i grunden finns redan på plats.  

Boendet ska inrymma 72 platser och kommunen kommer driva det i egen regi. Det kommer ligga alldeles intill det äldreboende som idag finns i Hovsjö och som drivs av Attendo.

På plats vid ceremonin idag var representanter från politiken, från Telge fastigheter, och från Södertälje kommunförvaltning.

Södertälje kommun

Första spadtaget i Hovsjö