Nyheter

Foucaultgymnasiet startar utbildning med inriktning mot barn och fritid

2020-10-26

Ska du söka till gymnasiesärskolan till hösten? Är du intresserad av att arbeta inom barnomsorg, fritids eller friskvårdssektorn? Då kan Foucaultgymnasiets nya utbildning ”HVO – hälsa, vård och omsorg” vara något för dig.

– Den här utbildningen förbereder eleverna för arbete med barn på förskola eller inom fritidsverksamhet efter gymnasiesärskolan, säger Nina Bagge, studie- och yrkesvägledare på Foucaultgymnasiet.

Utbildningen innehåller flera kurser som handlar om förskolan, fritid och friluftsliv. Dessutom ingår 22 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att eleverna praktiserar på en arbetsplats och får arbetslivserfarenhet som de har nytta av i framtiden. 

– På Foucaultgymnasiet får eleverna både utmaningar och stöd som gör att de kommer att lyckas i sina studier, säger Nina Bagge.

Hon berättar att man på Foucaultgymnasiet arbetar för att eleverna ska känna sig redo för “dag 1, år 5”, alltså den första dagen efter gymnasiesärskolan:

–Under deras tid här har de stora möjligheter att utvecklas både teoretiskt och praktiskt. Vi arbetar också mycket med att de ska känna sig trygga på skolan och på APL-platserna.