Nyheter

Hack for Earth och teamet från Södertälje

2021-11-05

Hack for Earth är ett 2 veckors hackathon som nu är i full gång. Med i hacket finns 871 team från 101 olika länder i världen. Bland dessa team finns ett lag från Södertälje som består av Mikaela Fog från Södertälje kommun, Elin Plunde från Telge Nät och Tiffany Alnefelt från Tom Tits Experiment.

Hack for Earth är ett globalt online hackthon där målet är att vara med och lösa problem som går hand i hand med de 17 globala målen. Deltagarna i hacket fick välja mellan sju kategorier vatten, partnerskap, miljö, mänskliga rättigheter, hälsa, hållbart samhälle och utbildning. Inom dessa kategorier ska de försöka komma på lösningar eller strukturer för olika problem som finns idag.

Teamet från Södertälje valde att fokusera på en struktur för att minska vattenförbrukningen. Engagemang bland barn och ungdomar är en viktig del av deras strategi. Målet är att etablera ett ramverk där barn och unga själva ska arbeta på lösningar när det kommer till vattenförbrukningen. Samarbete och bra kommunikation mellan kommunens olika delar är nyckeln till att lösa problem som berör oss alla.

– Det finns så mycket potential om man bara samarbetar, säger Elin Plunde om samarbetet de har mellan kommunen, Telge och Tom Tits.

 

Läs mer om Hack for earth (engelska)

Läs mer om Södertäljes roll i Hack for earth