Nyheter

Hack for Södertälje närmar sig

2022-01-17

Hack for Södertälje är ett onlinehackathon som hålls under Science week 2022. Hacket varar i 24 timmar från lördag 5 februari till söndag 6 februari.

Hack for Södertälje har dragit till sig mycket uppmärksamhet från många företag och personer i hela Sverige men även andra länder. I dagsläget har Hack for Södertälje anmälda deltagare från sju olika länder.

Hack for Södertälje har även hela 16 partners, som bidrar med kunskap och prispengar samt coacher och jurymedlemmar.

Hack for Earth har tillkommit som Hack for Södertäljes senaste partner.

– Att delta som medborgare i Hack for Södertälje är i mitt perspektiv den mest konkreta formen av demokrati som finns - här ges du möjlighet att aktivt vara med och forma hur morgondagens Södertälje ska se ut. Alla invånares perspektiv och erfarenheter behövs för att vi ska kunna skapa en hållbar stad där alla som bor i Södertälje kan växa, leva och utvecklas tillsammans. Jag är stolt och hedrad att vara en del av juryn för Hack for Södertälje! Det är ett fantastiskt initiativ som syftar till att skapa medborgardriven innovation, något som stiftelsen Hack for Earth Foundation vill göra allt för att bidra till, säger Ann Molin, grundare och generalsekreterare för Hack for Earth Foundation, som även var med juryn under Hack for Södertälje 2020.

Under Hack for Södertälje 2022 har du chansen att vinna fina priser! Utöver all fantastisk kompetens som kommer att finnas tillgänglig under hackets gång finns det även en total prispott på 99 000 kr som kommer att delas ut till vinnarna.

Nu kan du som är över 16 år och är intresserad av att göra Södertälje till en ännu bättre stad anmäla dig till Hack for Södertälje 2022! Anmäl ett team med vänner, kollegor, familjemedlemmar, klasskamrater, eller dig själv till hacket och bli matchad i ett team av oss. Alla är välkomna oavsett teknisk kompetens. Läs mer om Hack for Södertälje här.

 

Hack for Södertälje anordnas i samband med Science Week 2022. Science Week är ett framtidsinriktat event för att skapa delaktighet för en hållbar värld. Under tre dagar kan du vara delta i livesända webbinarier och workshops där forskare, studenter och beslutsfattare inom näringsliv, högskola och offentlig sektor möts i interaktiva samtal över branscher, generationer och gränser. Science Week erbjuder 60 kostnadsfria digitala liveseminarier, du kan läsa mer här.