Nyheter

Hack for Södertäljes tolv partners

2021-10-25

Nu har Hack for Södertälje säkrat tolv partners som kommer att bidra med allt från priser, kunskap och vägledning under hacket. Hack for Södertälje är ett onlinehackathon som hålls under Science week 2022. Hacket varar i 24 timmar från lördag 5 februari till söndag 6 februari

12 partners har nu säkrats för Hack for Södertälje som kommer att äga rum under Science week 2022. Hackets partners är företag som är specialiserade på bland annat tekniska lösningar, som till exempel boost.ai på AI (Artificiell Intelligens) och röstigenkänning, Indesmatech och Netmore på IoT (Internet of Things) och MetaSolutions på öppna data, till bredare organisationer som RISE.

– Det är fantastiskt roligt att Hack for Södertälje nu har tolv partners som stödjer vår resa mot "Det inkluderande, hållbara och uppkopplade samhället". Våra partners bidrar med sin tid och sin expertis inom områden såsom Öppna data, IoT, AI, NLP, Voice, Virtuella assistenter, forskning och digital transformationen. Samskapandet och lärandet sker ju i samspel, säger Anthony McCarrick, chef för digitaliseringsenheten i Södertälje kommun.

Hackets partners kommer inte bara att stå för ett antal olika priser utan även för kunskap, och många av dem kommer även att vägleda som coacher under hackets gång. Coachernas roll är att under hackets 24 timmar hjälpa deltagarna genom att svara på frågor som rör coachernas specialområde. Detta ger deltagarna tillgång till den senaste och mest relevanta informationen om IoT, AI, öppna data, hållbarhet och mycket mer.

– Vi är stolta och glada över att vara partner i Hack for Södertälje 2022. För oss på TietoEVRY är det viktigt att arbeta nära våra kunder och delta aktivt i deras aktiviteter och hjälpa dem att uppnå sina verksamhetsmål. Och en aktivitet som syftar till att skapa ett inkluderande, hållbart och uppkopplat samhälle känns extra viktig att bidra till, säger Stefan Säterborn, kundansvarig för Södertälje kommun på TietoEVRY.

Lista på hackets partners:

Läs mer om Hack for Södertälje här