Nyheter

Hammers svart får kommunens tillgänglighetsutmärkelse

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner delar ut tillgänglighetsutmärkelsen till Telge SIBK innebandyklubb, Hammers svart. Mi Karlung, tränare och lagledare, Simon Sallander, spelare, Kristina Sallander, tränare, tog emot utmärkelsen.

2020-12-16

Kommunala handikapprådet tilldelar Telge SIBK innebandyklubb, Hammers svart, tillgänglighetsutmärkelsen. Motiveringen är bland annat att de arbetar aktivt med att ge personer med funktionsnedsättning en chans att ingå i ett socialt sammanhang och bryta isoleringen.

Det är 2019-års tillgänglighetsutmärkelse som delas ut till Hammers svart. Nomineringsprocessen pågick under förra året. Utdelningen skulle ha skett under årets Medborgardag i Stadshuset eller Södertäljefestivalen. Då evenemangen ställdes in på grund av rådande situation med coronaviruset, blev det nu en liten ceremoni som filmades i Stadshuset.

Se filmen när Hammers svart får utmärkelsen

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S), delade ut tillgänglighetsutmärkelsen. Från Hammers svart var Mi Karlung, tränare och lagledare, Kristina Sallander, tränare och spelaren Simon Sallander på plats i Stadshuset för att ta emot diplomet.

Se filmen från ceremonin:

Tillgänglighetsutmärkelsen 2019

Kommunala handikapprådets motivering:

Kommunala handikapprådet har beslutat att tilldela Telge SIBK innebandyklubb, Hammers svart - 2019 års tillgänglighetsutmärkelse. Hammers svart har under 4 år arbetat aktivt med att ge personer med funktionsnedsättning en chans att ingå i ett socialt sammanhang och bryta isoleringen. Spelarna är mellan 8 och 35-år och ledstjärnan är att man har roligt när man spelar. Att man har vunnit sin serie två gånger ger laget en extra guldkant.

Vem som helst kan nomineras

Sedan 2005 har kommunala handikapprådet delat ut tillgänglighetsutmärkelsen. Syftet är att uppmärksamma hur aktörer i Södertälje kommun arbetar med att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning. Bland mottagarna av utmärkelsen hittar du exempelvis: Ica maxi, Pingstkyrkan, Anna Ingebrigtsen och FUB´s fredagsdanser. Vem som helst kan nomineras, ett företag, en organisation, kommunal verksamhet, privatperson, det går även bra att nominera sig själv.

Nomineringsprocessen för tillgänglighetsutmärkelsen 2020 startar inom kort, mer information kommer på vår webbsida, läs mer om utmärkelsen: www.sodertalje.se/tillganglighetsutmarkelsen