Nyheter

Högre intäkter och fler gästnätter på Farstanäs camping

Vattenyta vid badstrand med skogsparti i bakgrunden.

2023-07-28

Det går uppåt för Farstanäs camping. Efter drygt halva sommaren visar siffror från Södertälje kommun på flera positiva resultat jämfört med i fjol.

Antal gästnätter har ökat med nära 60 procent, från 2 700 i fjol till 4 300 denna sommar.

Även intäkterna går uppåt med drygt 170 procent, från 178 000 kronor till årets 482 000 kronor.

– Trots att vi ännu inte börjat med den stora förändringen av Farstanäs, har det lilla vi gjort burit frukt, säger Ewert Sjöstrand, projektledare på Södertälje kommun och ansvarig för upprustningen av Farstanäs.

Flest tyskar som campinggäster

I snitt sover gäster 1,6 nätter vid campingen, något längre än i fjol då de sov 1,4 nätter. Sex av tio gäster kommer från utlandet, varav Tyskland är helt dominerande. Nederländerna följer långt därefter på andra plats. Tre av fyra gäster väljer campingplats med el. En av fyra väljer tältplats.

Restaurang och servicehus påbörjas i höst

I höst börjar den riktiga upprustningen av campingplatsen som kommer innefatta nybyggnation av en restaurang och ett servicehus. På grund av byggena blir nästa sommar återigen något av en temporär lösning, enligt Ewert Sjöstrand.

– Sedan kan vi börja slå på den stora trumman med en ordentlig marknadsföring och när också stugorna finns på plats så kan det bli riktigt roligt. Det är en vacker plats som är värd många besökare.