Nyheter

Höstens val lyfts under 100-tusen medborgarfestivalen

2022-06-15

Den 17-19 juni firar Södertälje kommun att vi nu passerat 100-tusen medborgare. På lördagen den 18 juni har kommunen ordnat aktiviteter kopplat till val och demokrati, detta för att uppmärksamma att det är val 11 september i år.

På lördagen under festivalen kommer det att finnas ett demokratitält vid Järnagatan 2, ovanför Marentrapporna. Där kommer lokala politiker från kommunen att närvara mellan klockan 12:00-16:00. Kom gärna förbi för att prata om val och demokrati och ställ dina frågor!

På ett bord i tältet kommer det att finnas åtta hinkar, varje hink representerar ett politikområde. Genom att kasta en boll i en av hinkarna får du som medborgare möjlighet att tycka till om vilka politiska frågor du tycker är viktigast i kommunen inför höstens val.

Klockan 17:00 – 18:00 kommer det att ske en utfrågning av de politiska partierna i Södertälje kommunfullmäktige, temat för utfrågningen styrs av vilka hinkar som har fått flest bollar i demokratitältet. Gabriella Malki är moderator för utfrågningen. Hon är en ung Södertäljebo som drivs av att göra skillnad och brinner för samhällsfrågor. Gabriella är poddare och entreprenör och har tidigare modererat Town Hall Meetings som Läsfrämjarinstitutet anordnat i samverkan med andra aktörer.

— Jag ser så mycket fram emot att få höra vad både folket och våra politiker har att säga om aktuella samhällsfrågor, säger Gabriella Malki.