Nyheter

Inbjudan webbinarium livscykelanalys inom IoT-lösningar

2021-11-17

Är du intresserad av Internet of Things (IoT) och livscykelanalys och vill veta mer om arbetet med livscykelanalys inom ramarna för projektet Det inkluderande, hållbara och uppkopplade samhället? Nu håller Södertälje kommun tillsammans med RISE Research Institutes of Sweden ett webbinarium om livscykelanalysen för de uppkopplade papperskorgar samt tömningen av dem som projektet behandlar.

Birgit Brunklaus och Yoon Lin Chiew, senior forskare respektive forskare inom miljö och hållbarhet på RISE har tillsammans gjort en livscykelanalys av alla delar som ingår i de uppkopplade papperskorgarna samt tömningsförfarandet. Livscykelanalys handlar om hur det som analyseras påverkar miljön och omgivningen under hela dess livstid. Seminariet kommer innehålla en introduktion till projektet ”Det inkluderande, hållbara och uppkopplade samhället”, genomgång av livscykelanalysen samt reflektion och möjlighet att ställa vidare frågor.

Medverkar på webbinariet gör även Tony McCarrick, Digitaliseringsstrateg samt Tomas Thernström, Avfallsstrateg, båda på Södertälje kommun.

Läs mer om projektet Det inkluderande, hållbara och uppkopplade samhället här.

Webbinariet kommer att ske digitalt (i Microsoft Teams), torsdagen den 9 december, klockan 08:15 - 08:45.

Anmäl dig till webbinariet här.