Nyheter

Invigning av Järna IP den 16 september

Utomhusbild som visar idrottsanläggning

2023-09-12

Nya anläggningar – och nytt namn. På lördag är det dags att inviga Järna IP. I samband med JSK-dagen och Järnaloppet firas invigningen med Järnaborna.

Med nya anläggningar – och namnbytet till Järna IP – får Järnaborna mer och bättre möjligheter för idrottsaktiviteter. För att fira bjuder Järna kommundelsnämnd till en festlig dag med en mängd aktiviteter som passar både stora och små.

– Från Järna kommundelsnämnd är vi så glada och stolta över att få inviga den nya anläggningen. Nu blir det möjligt för ännu fler barn, unga och äldre, både tjejer och killar, att mötas och utöva idrott av olika slag, säger Hanna Klingborg, ordförande i Järna kommundelsnämnd. 

Arbetet med att ständigt utveckla Järna IP och samarbetet med föreningslivet är viktigt.

– Det nya namnet betonar att det är en viktig mötesplats för alla Järnabor. Namnet stärker Järna som ort, samtidigt som det underlättar för besökare utifrån, säger Hanna.

Festlig invigning

Firandet startar klockan 11 på lördag förmiddag. Därefter hålls invigning kl 12 med bland andra Hanna Klingborg, ordförande i Järna kommundelsnämnd och Susanne Bergström, vice ordförande i Järna kommundelsnämnd tillsammans med föreningar i Järna. Konferencier för dagen är Maria Lindeberg, kultur- och fritidschef i Södertälje kommun.

JSK-dagen med Järnaloppet

I samband med invigningen av Järna IP arrangerar Järna Sportklubb JSK-dagen med Järnaloppet – en löparfest i vacker terräng med flera klasser som passar både barn och vuxna. Under JSK-dagen bjuder flera av Järna Sportklubbs sektioner på drop-in-aktiviteter som skridskoåkning, hockeyskola, innebandy, bordtennis, friidrott, hinderbana, fotbollslek, Sh´bam med mera.

Hela programmet för JSK-dagen

Information och anmälan till Järnaloppet