Nyheter

Invigning av ny mötesplats för seniorer

2022-04-14

På Tom Tits finns en mötesplats för dig som är senior eller har gått i pension. Verksamheten på Tom Tits erbjuder allt från digital teknik, engelskagrupp och zumba, till en finsk mötesplats och yoga. Nu invigs mötesplatsen med en dag fullspäckad av prova-på-aktiviteter från de tre fasta mötesplatserna för seniorer i kommunen.

- Vi startade verksamheten i våra nya lokaler på Tom Tits redan i höstas, och nu är det äntligen dags för den officiella invigningen, säger Camilla Roa Sanchez, processledare för mötesplatserna för seniorer i Södertälje kommun. Det senaste året har vi utvecklat vårt digitala utbud, en nödvändighet utifrån rådande läge, men att mötas fysiskt är speciellt. Det känns bra att äntligen få inviga vår nya mötesplats.

Modern lokal med centralt läge

Södertälje kommun erbjuder tre fasta mötesplatser för seniorer, varav en ska ligga centralt.

- Vi behövde en ny central mötesplats i och med att mötesplatsen i Lunagallerian försvann, säger Camilla Roa Sanchez. Tom Tits hade en ledig lokal som motsvarar både läget och ambitionen att erbjuda en modern mötesplats som vi hoppas ska locka fler yngre seniorer.

Den första perioden i de nya lokalerna har handlat om att komma igång med verksamheten och att få seniora Södertäljebor att hitta dit.

- Vi tror att det är betydelsefullt att Tom Tits har andra målgrupper till sin egen verksamhet och att mötesplatsen inte är knuten till ett serviceboende. Responsen hos våra besökare har varit positiv, säger Camilla Roa Sanchez.

En besökare uttryckte:

- Det känns bra att komma till Tom Tits eftersom man inte behöver känna sig så gammal där.

Mötesplatser viktigt för folkhälsan

De flesta människor, oavsett ålder, behöver social samvaro, nya upplevelser och stimulerande aktiviteter för att må bra. Mötesplatser fyller en viktig funktion för seniorer, då syftet är att bryta ofrivillig isolering och ensamhet. Många av aktiviteterna som erbjuds har varit fullbokade och välbesökta, medan det för andra tagit lite längre tid att attrahera deltagare.

- Vi ser dock en positiv trend med att fler besöker oss, särskilt yngre seniorer, säger Camilla Roa Sanchez. Mötesplatsen och dess innehåll skapar vi tillsammans, och vi ser fram emot att utveckla verksamheten på Tom Tits.

Häng med på en innehållsrik dag!

Invigningen sker på Storgatan 33, den 20 april, klockan 10.30 – 14.00. Förutom ett späckat program så har du möjlighet att bekanta dig med kommunens anhörigkonsulter, uppsökare och fixarservice. Passa på att ställa frågor, kanske boka en tid för stöd och hjälp med teknik, eller ett hembesök för praktisk hjälp. Du kan också få hjälp med att kolla upp eventuella olycksrisker i hemmet.

Välkommen!