Nyheter

Jämställdhetspriset 2020 till Södertälje SK

Södertälje SK är årets mottagare av jämställdhetspriset. På bilden klubbdirektör Robert Andersson.

2020-03-06

Södertälje SK är årets mottagare av jämställdhetspriset. Det tillkännagavs den 6 mars i samband med att kommunen uppmärksammade internationella kvinnodagen.

Juryn har utsett årets vinnare med följande motivering:

"I ett mansdominerat sammanhang har föreningen målmedvetet arbetat för att låta flickor och kvinnor ta mer plats på killarnas arena. Det ska vara lika självklart för damerna som herrarna att synas. Respekten för allas lika värde ger förutsättningar för att jämställdhetsarbetet fortsätter att lyftas och blir en självklar del av föreningen även i framtiden."

jury-jamstalldhet-tage-1200-550.jpgSödertälje SK:s klubbdirektör Robert Andersson och Tage Gripenstam (C), kommunstyrelsens vice ordförande.
jury-jamstalldhet-1200-550.jpgDelar av juryn för årets jämställdhetspris: Nellie Pilsetnek, Länstidningen, Juan Copovi-Mena, vd Telge AB och Mikael Alfredsson, kommunpolis. Till vänster: Tage Gripenstam (C), kommunstyrelsens vice ordförande.

Vinnaren tillkännagavs i anslutning till en lunchpanel om sport och jämställdhet i Stadshuset den 6 mars. Tage Gripenstam, kommunstyrelsens vice ordförande, var på plats och delade ut priset. Södertälje SK representerades av klubbdirektören Robert Andersson.

Jämställdhetspriset går till en person eller organisation som arbetat med insatser som bidragit till ett mer jämställt Södertälje. Priset delas ut av Södertälje kommun, Telge AB, Länstidningen och polisen i Södertälje. Förra året fick kulturprojektet Livet Bitch! jämställdhetspriset. Här kan du läsa mer om det: Jämställdhetspriset 2019