Nyheter

Järnaföretag prisades i tävlingen Ät!Stockholm 2021

2021-11-24

Finalen i Ät!Stockholm 2021 är avgjord. Vasslesorbet från Ostmakeriet på Rindö vann. Varma Sverige, som driver restaurang på Skillebyholm i Järna tog hem tredje pris med sin fryspizza. Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) var på plats och delade ut ett av prisen.

Ät!Stockholm! 2021 livesändes från Södertälje Science Park den 23 november. Tävlingen arrangeras av Projekt MatLust, Södertälje kommun, Region Stockholm och Länsstyrelsen i Stockholm. Syfte med tävlingen är att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Målgrupp för tävlingen är små och medelstora livsmedelsföretag som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare.

Vinnarna Ostmakeriet på Rindö AB. Foto: Liza Simonsson

  • Första pris: Ostmakeriets Vasslesorbet
    Lag: Ostmakeriet på Rindö AB
    Huvudråvaror: Vassle, socker, vatten, citronsaft, guarnkärnmjöl.

  • Andra pris: Temp:ish Your Style Naturell Helbit
    Lag: Green Kitchen Roslagen AB.
    Huvudråvara: Matlupinböna (Regent) 96,6%, äppelcidervinäger, fermenteringskultur.

Boel Godner (S) kommunstyrelsens ordförande, tillsammans med företrädare från Varma Sverige som vann tredje pris och publikens pris med sin fryspizza. Varma Sverige driver restaurang på Skillebyholm i Järna. Foto: Liza Simonsson

  • Tredje pris: Fryspizza
    Lag: Varma Sverige
    Huvudråvaror: Vetemjöl, potatis, fårost, ost, lök, krossade tomater.

  • Publikens Pris (via digital omröstning under liveeventet): Varma Sverige
    Lag: Fryspizza med lag, Varma Sverige.
    Huvudråvaror: Vetemjöl, potatis, fårost, ost, lök, krossade tomater.

Mer information om tävlande och jurygrupper: Ät!Stockholm!
Mer information om Projekt MatLust: https://matlust.eu/