Nyheter

Välkommen till kommunens tält på Södertäljefestvialen

Södertäljefestivalen 2019 - allmän bild på publikhav och händer

2019-05-31

Den 23-25 augusti är det Södertäljefestivalen 2019. Musik, mat och glädje i ett fritt festivalområde. I kommunens tält finns det pyssel och lekar för de yngre. Du kan se dig själv i framtidens Södertälje, eller varför inte i historisk miljö. Vi håller även medborgardialoger och talar cykling. Kom förbi och säg hej!

Läs mer om festivalen:www.södertäljefestivalen.se

Kommunen på festival!

I år hittar du Södertälje kommun på Saltsjötorget.

Eftersom vi firar Kanalåret satsar vi lite extra och du kommer att möta flera av kommunens verksamheter. För våra yngsta medborgare har vi ett skapa-tält med pysselaktiveter, där bjuds det också på sång och sagostunder.

Kom och se dig själv i framtidens Södertälje, eller varför inte i historisk miljö. Vi håller även medborgardialoger och talar cykling. 

Kom förbi, säg hej och lyssna på några av alla de uppträdanden som sker på scenen! Eller kom bara och häng i vår chill-out!

Kommunens öppettider på Saltsjötorget

  • Fredag: 10.00 – 18.00
  • Lördag: 10.00 – 18.00
  • Söndag: 10.00 – 16.00

Södertälje i framtiden

Spana in det framtida Södertälje! Hur kommer det att se ut? Vi kan inte säga det exakt, med du får en vägledning genom de strukturplaner som vi presenterar för olika områden i Södertälje.

En strukturplan redovisar på ett övergripande sätt den tänkta fysiska strukturen för en stadsdel. Läs mer: Strukturplaner

Södertälje som det var

På samma sätt som vi blickar fram så tittar vi bakåt. Självklart kan du få en bild av hur det gamla Södertälje, med svunna miljöer såg ut. Torekällberget finns på plats och visar 1800-talets skola, Lindeby skola återuppstår, och det bjuds traditionella lekar och aktiviteter för de små.

Softa i loungetältet

När festivalvimlet blir för intensivt har vi en lounge att samla kraft i. Vi bjuder på tystnad men också musik och möjlighet att bläddra i en bra bok. Koppla av med Biblioteken i Södertälje.

Skapa

Nova är en av många verksamheter som finns på Saltsjötorget. De bjuder på smakprov från flera av sina verksamheter. Traditionellt barnpyssel för de minsta hittar du också på området.

Upptäck musik, dans och föreningar

På området har vi en liten scen där det bjuds olika uppvisningar, såväl musik som dans. Kulturskolan bjuder in. Dessutom träffar du olika föreningar som visar upp sig och sin verksamhet. Andra överraskningar utlovas också, bland annat sagostund (hoppsan, vi försa oss).

Kom till oss och cykla iväg

Det är Kanalår i år och kommunen gör därför en utökad festivalsatsning. Alla verksamheter finns inte på plats, men genom Kontaktcenter har du ändå möjlighet att fråga om det mesta. Läs mer: Kanalåret

Ett tema som vi har valt att lyfta är cykling. Varför? Jo för vi vill att Södertälje ska bli en cykelvänligare stad, vi vill få fler att cykla. Vi tror på cykel som ett hållbart fortskaffningsmedel.

Under året har vi drivit cykelkampanjer och nu finns cykelplanen ute på remiss. Våra politiker kommer att vara på plats för att prata cykling med dig. Vi kommer att ha motionscyklar på plats där du kan prova på att cykla i olika miljöer. Där kan du också trampa för att ladda din mobil.

Träffa oss på #Södertäljefestivalen2019