Kommunens kostchef Sara Seing nominerad till nordiskt matpris

Kommunens kostchef Sara Seing nominerad till nordiskt matpris

Porträtt på Sara Seing.

Sara Seing, verksamhetschef för MatLust Utvecklingsnod och kostchef i Södertälje kommun, har nominerats i kategorin ”Nordic food for many” i den nordiska mattävlingen EMBLA Nordic Food Awards. Vinnaren utses i Oslo den 11 mars 2022.

- Det är en stor ära att få representera Sverige i denna livsviktiga tävling. Sverige är som land ett föredöme som serverar kostnadsfria näringsriktiga skolmåltider. I Södertälje har vi på olika sätt i drygt tjugo år framgångsrikt använt skolmåltiden som ett verktyg för att stimulera hållbar lokal livsmedelsproduktion. Jag hoppas att vi med denna nominering får dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter till andra offentliga måltidsaktörer i Norden, så att vi tillsammans kan växla upp och bidra till en ökad lokal och hållbar livsmedelsproduktion, säger Sara Seing.

Tävlar mot nordiska grannländerna

Mattävlingen har som mål att stärka den nordiska matkulturen och matidentiteten och samtidigt hedra människorna bakom maten. I tävlingen medverkar Island, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Åland, Färöarna och Grönland.

Finalen går av stapeln i Oslo den 11 mars 2022 och Sara Seing är nominerad i kategorin ”Nordic food for many”. Juryns motivering till nomineringen av Sara Seing lyder: ”Sara Seing har med sitt ledarskap lyckats använda skolmåltiderna för att utveckla lokala initiativ för mer hållbart producerad mat och livsmedelssystem samt öka betydelsen av god och näringsrik kost för barnen.”  

Här hittar du mer information om EMBLA Nordic Food Awards

Här hittar du mer information om MatLust Utvecklingsnod