Nyheter

Kultur 365 presenterar ”Det är mycket i huvudet”

2020-05-13

Dikter om livet, kärlek och ensamheten på ålderns höst av äldre på vård- och omsorgsboenden. Kultur 365 har bett boende på kommunens äldreboenden att skriva om sitt liv, varpå man gjort fem filmer med skådespelare som läser upp dikterna. Filmerna visas nu för äldre på vård- och omsorgsboenden samt för andra intresserade via Kultur 365 digitala plattformar. Se filmtrailern i artikeln.

När kommunen förbjöd besök till sina vård- och omsorgsboenden stängdes också dörren för kulturverksamheten för äldre. Kultur 365 fick nu ställa om sin verksamhet till att endast ha kontakt med äldre på säkert avstånd utanför äldreboende eller genom internet.

Lyckligtvis hade de precist färdigställt en produktion som lämpade sig för detta.  I ”Det är mycket i huvudet” läser skådespelare upp dikter som är skrivna av boende på vård- och omsorgsboenden i kommunen. De äldre diktar om livet, kärlek och ensamheten på ålderns höst.

Kultur 365 - Det är mycket i huvudet

Dikter från äldreboenden

”Det är mycket i huvudet”, boende på vård- och omsorgsboende diktar om livet, kärlek och ensamheten på ålderns höst.

Uppläsningarna har filmats av Kultur 365 och gjort tillgängliga för äldre genom Kultur 365 digitala plattformar  (webbplats, Facebooksida, Instagram och YouTube). Filmerna och mer information om produktionen finner du här.