Nyheter

Lyckat digitalt nationaldagsfirande

2020-06-11

I år firades nationaldagen genom ett förinspelat specialprogram som sändes i flera olika digitala kanaler den 6 juni. Satsningen visade sig vara väldigt uppskattad. Programmet har fått cirka 4 000 visningar på kommunens webbplats, och i sociala medier, till exempel på kommunens Facebook.

På grund av läget med spridningen av coronaviruset samt restriktioner om social distansering blev nationaldagsfirandet som i vanliga fall hålls på Torekällberget annorlunda. Södertälje Stadsscen och ABF Södertälje-Nykvarn satsade på ett gemensamt projekt.

Det resulterade i ett cirka 42 minuter långt förinspelat specialprogram som kommunens invånare och andra intresserade kunde följa på kommunens och ABF:s webbplatser, samt i sociala medier, till exempel på kommunens Facebook. Programmet sändes i de digitala kanalerna den 6 juni kl. 13.00. 

"Närvaron kändes även fast vi gjorde allt digitalt"

Det digitala firandet var ett bra koncept. Programmet har fått cirka 4 000 visningar på kommunens webbplats, och i sociala medier, till exempel på kommunens Facebook.

- Det blev verkligen en annorlunda, men väldigt lyckad nationaldag. Jag tycker att närvaron från våra nya medborgare i kommunen, pristagare och talare kändes, även fast vi gjorde allt digitalt. Det här firandet visar ändå på glädjen i att vara tillsammans, kunna dela gemensamma upplevelser – även om vi gör det genom ett förinspelat program som sänds på webbar och i sociala medier, säger Helena Hellström, tillförordnad chef på kultur- och fritidskontoret, och konferencier under programmet.

Titta på nationaldagsprogrammet

Du hittar det på kommunens YouTube-kanal: Södertäljes nationaldagsfirande 2020

Läs mer om innehållet 

Här kan du läsa om innehållet i programmet och se bilder från inspelningen: Nationaldagen