Nyheter

Ministrar besökte familjecentralen i Geneta

2020-10-17

Den 16 oktober besökte Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, Södertälje. Bland annat besökte de Geneta familjecentral.

­Under besöket på familjecentralen berättade personalen om sitt förebyggande sociala arbete i utsatta områden, vilka effekter det ger och vilka arbetssätt som vi ser fungerar.

- Vi har en jättevinst som har barnavårdscentral och barnmorskemottagning som ingång tillsammans med öppna förskolan, dit många kommer och där vi kan ge familjer stöd, berättar Malin Melander, resultatenhetschef på förebyggande enheten, barn och ungdom.

Ministrarna passade även på att besöka öppna förskolans verksamhet där Läsfrämjarinstitutet höll en workshop.               

Efter besöket på familjecentralen besökte ministrarna Stadshuset där de fick en presentation av hur Södertälje kommun arbetar mot välfärdsbrottslighet samt vilka utmaningar kommunen har identifierat.

Besöket i Södertälje är det fjärde i en serie under hösten som Åsa Lindhagen gör tillsammans med olika ministerkollegor i områden med socioekonomiska utmaningar. 

På bilden ser vi Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, i samspråk med Victoria Larsson, resultatområdeschef barn och ungdom på socialkontoret, och Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S) samt Hanna Klingborg, ordförande Järna KDN (MP).