Nyheter

Nominera Årets kringelställe i Södertälje kommun 2022!

bild på södertäljekringla

2022-12-22

Det finns många fina platser i kommunen. Vilken är din favorit? Nominera ditt så kallade kringelställe senast den 9 januari. Det här är ett nytt pris som kommunen delar ut. Vinnaren avslöjas på Södertäljegalan som sker under Södertälje Företagardag den 3 februari 2023.

Näringslivsavdelningen på Södertälje kommun delar ut priset Årets kringelställe. Syftet är att rikta extra blickfång på, och uppmärksamma platser som bidrar till att göra Södertälje till en attraktiv kommun.

- Vi delar ut priset för att premiera en plats eller en entreprenör med en verksamhet som är uppskattad och som lockar besökare, såväl medborgare som externa besökare. Att vi kallar priset Årets kringelställe beror på att Södertäljekringlan är en stark symbol för kommunen, säger Jonas Karlsson, näringslivschef Södertälje kommun.

Kriterier

För att bli nominerad till Årets kringelställe måste något av följande kriterier uppfyllas:

  • en plats eller en entreprenör med en verksamhet som stärker Södertälje kommuns varumärke
  • lockar externa besökare och medborgare
  • bidrar till att marknadsföra kommunen som en attraktiv plats att besöka

Nominera via webbformuläret

Det är fritt för alla att nominera kandidater. Du kan nominera en plats eller ett företag som bedriver en verksamhet. Vi behöver din nominering senast den 9 januari 2023. Du nominerar genom att fylla i ett webbformulär.

Här är länk till formuläret (det finns längst ned på webbsidan: Nominera Årets Kringelställe 2022

Var med och rösta fram vinnaren under januari

En intern arbetsgrupp på kommunen går igenom nomineringarna som skickas in och väljer ut ett antal slutkandidater som går vidare till omröstning. Under januari är det öppet för alla att vara med och rösta fram vinnaren, håll utkik efter information i våra sociala medier och här på vår webbplats.

Bidragen med flest röster bjuds in till Södertäljegalan

Vinnaren presenteras i samband med Södertäljegalan som sker under Södertälje Företagardag den 3 februari 2023. De tre bidrag som får flest röster bjuds in till Södertäljegalan. Läs mer om Södertäljegalan och Södertälje Företagardag, som är en del av Science Week 2023: Södertälje företagardag