Nyheter

Nu söker vi fler valinformatörer!

2022-08-23

Inför de allmänna valen 2022 timanställer och utbildar Södertälje kommun valinformatörer. Arbetet är politiskt neutralt, det handlar om att informera om när det är val, vilka som får rösta och hur valet går till. Ansökningstiden förlängs nu till den 28 augusti 2022.

Du timanställs, arbetar i grupp och sprider budskapet om vikten av att rösta. Arbetet är politiskt neutralt, du sprider bara opolitisk valinformation och pratar inte om partipolitik eller förespråkar något parti.

Några krav är att kunna tala flytande svenska, vara minst 18 år gammal och inte stå som valbar på något politiskt partis lista.

Som valinformatör arbetar du i grupp tillsammans med andra valinformatörer för att sprida budskapet om vikten av att rösta. En teamledare leder arbetet i gruppen. Du rör dig på offentliga platser och delar ut informationsmaterial om valet. Du för även samtal med medborgare du möter om att det är val och om vikten av att rösta. De bostadsområden du kan komma att arbeta i är Ronna, Hovsjö, Geneta, Fornhöjden och Södertälje city. Du ska kunna arbeta minst fyra arbetspass à 4 timmar följande datum:  

Lördag 3/9, söndag 4/9, måndag 5/9, tisdag 6/9, torsdag 8/9, fredag 9/9, lördag 10/9.

För att få arbeta som valinformatör måste du gå en digital utbildning som kommunen anordnar på kvällstid 2022-08-30 mellan kl. 17.00-19.30. Du får inte ersättning för ditt deltagande i utbildningen.

Ansök senast 28 augusti 2022

Här hittar du mer information och länk för att ansöka:

Annons valinformatör

https://www.sodertalje.se/kommun-och-politik/for-medborgare/demokrati/val2022/valinformator/