Nyheter

Ny adress för Missbruk myndighet och Öppenvårdsteamet

En kvinna och en man utomhus framför en röd byggnad.

2022-11-03

Nu har Öppenvårdsteamet och Missbruk myndighet flyttat in på Bangatan 4. Det är en efterlängtad flytt och båda beskriver att det finns fördelar med att åter sitta under samma tak.

Öppenvårdsteamet och Missbruk myndighet har båda tidigare varit placerade på Nygatan. Men efter en upptäckt mögelskada blev det akut evakuering till tillfälliga lokaler på Dalgatan.

- Våra förra lokaler var inte de bästa för oss då vi delade dem med andra verksamheter. Bangatan 4 blir bättre och en mer renodlad adress för hjälp. Jag tror också att våra klienter uppskattar att vi inte ligger precis i centrum, men fortfarande finns lättillgängliga, säger Mikael Lodehall, gruppledare och behandlare i Öppenvårdsteamet.

- Sedan är det fantastiskt att vi får sitta på samma ställe som Missbruk myndighet igen. När man möts dagligen får man en närhet till varandra som vi alla tjänar på. Former av samarbete förenklas, fortsätter Mikael.

Lokalerna på Bangatan inkluderar fyra större behandlingsrum och fyra mindre rum för möten. Öppenvårdsteamet genomför behandlingsuppdrag från Missbruk myndighet och erbjuder även hjälp och stöd till medborgare som på eget initiativ söker hjälp för missbruk.

Missbruk Myndighet med 19 medarbetare beskriver också flytten som efterlängtad.

- Det är väldigt skönt att äntligen ha kommit på plats, framför allt för våra klienter. Nu har vi ett väntrum och en reception där någon kan möta upp och säga välkommen. Det är viktigt för vår målgrupp att de får känna sig sedda, säger Anne Lindahl, resultatenhetschef på Missbruk Myndighet.

Just nu ligger fokus på att fortsätta verksamheten och att komma i ordning efter flytten.

- Det finns många fördelar med att vi nu delar ytor med öppenvården igen. Det blir kortare väg till professionella möten och vi hjälps ju åt mellan verksamheterna. Sedan gillar vi varandra också, så vi ser fram emot att sitta tillsammans, avslutar Anne.

Hjälp från kommunen vid missbruk och beroende.